Tradicionalno dobra saradnja u oblasti životne sredine

Crna Gora i Republika Sjeverna Makedonija ostvarile značajnu saradnju u oblasti životne sredine, kao potvrdu tradicionalno dobrih odnosa, kazao je ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ratko Mitrović.

On je to kazao tokom razgovora sa ambasadorom Republike Sjeverne Makedonije Mihajlom Trpkoskim.

Iz tog vladinog resora podsjećaju da Crna Gora i Sjeverna Makedonija imaju potpisan Sporazum o saradnji u oblasti životne sredine, što, kako su kazali, predstavlja značajnu polaznu osnovu za dalje aktivnosti na tom polju, posebno u pogledu razmjene prakse i iskustava u procesu pristupanja EU, konstatovano je na sastanku.

Ambasador Trpkoski je, kako se navodi u saopštenju, istakao da će Republici Sjevernoj Makedoniji, kao zemlji kandidatu za članstvo u EU, biti značajno iskustvo Crne Gore u okviru Pregovaračkog poglavlja 27 – Životna sredina i klimatske promjene.

„Ministar Mitrović je izjavio da su mogućnosti saradnje ove dvije bliske zemlje veoma velike, ne samo u konkretnim projektima iz oblasti zaštite životne sredine, već i u oblasti prostornog planiranja i urbanizma, sa čim se usaglasio i ambasador Trpkoski“, navodi se u saopštenju.

Podijeli: