Radulović: Tara će ostati suza Evrope, izvođač radova biće sankcionisan

Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović je jasan-Tara će ostati suza Evrope, a izvođač radova koji je napravio prekrašaj u ovom slučaju će biti sankcionisan.

On je ovo poručio odgovarajući na pitanje poslanika DF-a Branka Radulovića šta preduzeti da se zaustavi uništavanje Tare, na gradilištu auto-puta Bar-Boljare.

Radulović je saopštio da je od Komisije za tehnički pregled dobio izvješaj u kojem se navodi da se radovi odvijaju prema projektu.

“Zadnji Izvještaj Ekološke inspekcije ukazuje na činjenicu određene količine mulja završavaju u Tari i uzrokuju zamućenje, ali ne problematizuju radove na auto-putu. Ja mimo struke ne mogu.  Ti su ljudi pozvani da kažu ono što kažu.  Ukoliko se radi o prekršaju kada je riječ o Tari, vjerujem da da je za to odgovoran izvođač radova, i ako je tako, taj neko će odgovarati. Tara će ostati suza Evrope”, jasan je ministar Radulović.

Poslanik DF-a Branko Radulović je na ovo kazao kako Tara nije konzerva da je prebacamo sa jednog mjesta na drugo.

“Tara je skraćena za vijek vjekova. Treba neko da odgovara, držćavni tužilac da reaguje, NVO da reaguju za odbranu ekološke Crne Gore. Ovo je zvono za uzbunu Vladi Crne Gore”, istakao je on.

Iz NVO MANS poručuju da, nakon što je Istraživački centar MANS-a objavio snimke potpune devastacije rijeke Tare na gradilištu autoputa,  da je više nego ikada je potrebno da Vlada Crne Gore i resorno Ministarstvo održivog razvoja i Ministarstvo saobraćaja objave sva relevatna dokumenta o projektu izgradnje autoputa Bar-Boljare.

M.Dušević

Podijeli: