Prva onlajn humanitarna aukcija-donacija u Crnoj Gori

Crnogorski akademski slikar Milutin Obradović, pored svog zapaženog uspjeha u svijetu kulture i slikarstva, godinama je prepoznat i kao dobrotvor i veliki humanista, te u tom duhu i kontinuitetu humanog djelovanja, osnovao je Fondaciju koja nosi njegovo ime. Osjećajući potrebu da iskoristi svoju reputaciju i medijsku zastupljenost u humanitarnom radu, umjetnik je osnovao pomenutu organizaciju u cilju da ista bude prepoznata kao krovna organizacija za pomoć ugroženim porodicama Crne Gore.
Fondacija organizuje od 01. do 21. marta 2021. godine, svoju prvu akciju za prikupljanje pomoći koja nosi naziv „Čovjek na sebe podsjeća“ i to u dijelu prve onlajn humanitarne aukcije umjetničke slike akademskog slikara Milutina Obradovića, na platformi sajta ove organizacije. Sva sredstva prikupljena na aukciji, kao i donacije za vrijeme aukcije, biće u saradnji sa „Crvenim Krstom“ proslijeđena socijalno najugroženijim porodicama u Crnoj Gori. Takođe, kako ističu iz tima Fondacije, donatorima će u znaku zahvalnosti tokom trajanja aukcije biti istaknuti logoi na njihovim platformama, bilbordima i drugim reklamnim materijalima.Link sajta fondacije: https://fondacijamilutinobradovic.me
Link za donaciju: https://fondacijamilutinobradovic.me/proizvod/doniraj/
Link za aukciju: https://fondacijamilutinobradovic.me/proizvod/humanitarna-online-aukcija/

Iz Fondacije „Milutin Obradović“ pozivaju i crnogorsku dijasporu-iseljenike da preko njih mogu pomoći socijalno najugroženijim porodicama u Crnoj Gori. Fondacija u saradnji sa „Crvenim Krstom“, „Planinarskim savezom“, biciklističkim udruženjima i svim ostalim zainteresovanim organizacijama ima za cilj da pomogne porodice koje žive u najudaljenijim selima i teško pristupačnim mjestima u Crnoj Gori, a u stanju su socijalne potrebe.

Crnogorska dijaspora prepoznata je po svojim humanitarnim akcijama, a posebno po svojoj privrženosti matici, zato smo sigurni da će i naša Fondacija i njene humanitarne aktivnosti zainteresovati pripadnike dijaspore, bilo u smislu informacije ili priključenja akciji, poručuju iz Fondacije „Milutin Obradović“.
Podijeli: