Projekti za održivu budućnost Podgorice

Mješovita crnogorska delegacija koju čine predstavnici institucija i crnogorske privrede, na poziv i u organizaciji Power China, posjetili su Narodnu Republiku Kinu. Kroz bilateralne kontakte ovom prilikom ojačane su postojeće i stvorene nove veze između crnogorske privrede i kineskih kompanija koje su zainteresovane za različite vrste investicija u Crnoj Gori, a koje za rezultat treba da imaju unapređenje poslovnog ambijenta u Glavnom gradu i generisanje novih radnih mjesta.

Foto: PG biro

U delegaciji su bili i gradski menadžer Marjan Junčaj i direktor gradskog preduzeća Vodovod i kanalizacija doo Podgorica Filip Makrid.

„Naime, radi se o globalnom lideru u proizvodnji energije, infrastrukturnog razvoja, koncepta smart city, modernizacije željeznice, kao i izgradnji saobraćajnica“, podsjećaju iz glavnog grada.

U okviru posjete, kako su kazali, organizovan je niz bilateralnih susreta sa najodgovornijim ljudima Power Chine – potpredsjednikom za međunarodnu poslovnu saradnju Zhang Nianmu, na kojima se razgovaralo o modelima saradnje između Crne Gore, Glavnog grada Podgorica i Power China na različitim projektima.

„Kroz bilateralne kontakte ovom prilikom ojačane su postojeće i stvorene nove veze između crnogorske privrede i kineskih kompanija koje su zainteresovane za različite vrste investicija u Crnoj Gori, a koje za rezultat treba da imaju unapređenje poslovnog ambijenta u Glavnom gradu i generisanje novih radnih mjesta“, ističu iz Glavnog grada.

Ova posjeta, podsjećaju iz Glavnog grada, inicirana je tokom Prvog podgoričkog investicionog foruma koji je organozovan pošle godine uoči Dana oslobođenja Podgorice i na kome su prvi put na sistemski način predstavljeni svi investicioni potencijali Glavnog grada.

„Takođe, podsjećamo da je u sklopu prezentacije investicionih potencijala Podgorice početkom decembra prošle godine delegacija grada Ningbo boravila u posjeti Glavnom gradu“, zaključuje se u saopštenju Glavnog grada.

Podijeli: