Praznik mimoze ove godine bez okupljanja i onlajn

Tradicija održavanja Praznika mimoze u Herceg Novom koja je duga više od pola vijeka neće biti prekinuta ni ove godine. Zbog epidemije izazvane korona virusom, kako najavljuju organizatori Herceg festa, manifestacija će imati nešto drugačiji oblik nego što je to bilo do sada, uz manja okupljanja i onlajn.

Bošnjak najavila niz manifestacija uz manji broj ljudi i uz poštovanje epidemioloških mjera, (Foto: TVCG)

Kako je kazala PR Herceg festa Tanja Bošnjak, u pitanju je 52. po redu Praznik mimoze, koji će se održati od sredine ferbura do sredine marta uz poštovanje svih epidemioloških mjera.

„Neće biti okupljanja, a svi programi će se održavati i manjem obimu nego što je do bilo do sada. Planirana je, između ostalog, sadnja mimoza na nekolikio lokacija u gradu, kao i brojni kulturni i sportski programi, a u planu je održavanje i nekopliko humanitarnih akcija. Sve aktivnosti u okviru Festivala biće dostupne onlajn“, naglasila je Bošnjak.

Kako je istakla najbitniji kulturni događaj će biti otvaranje renovirane i restaurirane kuće nobelovca Iva Andrića.

Bošnjak je dodala da konačan plan aktivnosti i tačan datum početka manifestacije bbiće poznat iduće sedmice.

Očekuje da će ih veliki broj posjetilaca ove godine pratiti online te da će neredni Praznik dočekati u boljim i uobičajenim okolnmostima kada je ova manifestacija u pitanju.

Podijeli: