Posjeta predstavnika Crnogorskog vijeća iz Srbije

Dana 09. novembra 2020. godine predstavnike Crnogorskog vijeća iz Srbije u prostorijama Uprave za dijasporu, primio je direktor Uprave mr Predrag Mitrović sa svojim pomoćnicima Elvirom Bekteši i Ivanom Jovovićem.

Zakonski zastupnik Crnogorskog vijeća Dragan Gago Marković zahvalio je Mitroviću na prijemu i logistici koju je Uprava za dijasporu pružila delegaciji u zakazivanju sastanaka koje će predstavnici Vijeća imati narednih dana u Crnoj Gori. Marković je zajedno sa članovima Upravnog odbora Crnogorskog vijeća, predsjednicima udruženja Crnogoraca iz Novog Sada, Nacionalne zajednice iz Beograda i udruženja Crnogoraca jugoistočne Srbije, Božidarom Markovićem, Mirkom Zečevićem i Milošem Paovićem, predstavio program i ciljeve Crnogorskog vijeća koje zastupa interese crnogorske zajednice  u Srbiji, kao i probleme sa kojima se ona susrijeće i okolnostima u kojima djeluje.

Marković je istakao da je Crnogorsko vijeće, ali i kompletna crnogorska zajednica u Srbiji izuzetno zadovoljna podrškom koju joj pruža Uprava za dijasporu, naročito od 2019. godine od kada se realizuje Javni konkurs za sufinansiranje programa i projekata organizacija dijaspore, ali i istakao potrebu za snažnijom pomoći i brigom matične države prema našim manjinama u regionu, posebno u Srbiji u kojoj crnogorska manjina funkcioniše u prilično složenim društveno-političkim okolnostima.

Direktor Mitrović se saglasio  sa predstavnicima Crnogorskog vijeća da je potrebna veća briga i angažovanje države o našim manjinama u regionu, što je i razlog posjete i razgovora koje će predstavnici Crnogorskog vijeća imati sa najvišim državnim adresama. Mitrović je izrazio i uvjerenje da će ova posjeta biti značajna za cjelokupnu crnogorsku zajednicu u Republici Srbiji, te naročito napomenuo spremnost Uprave, da u granicama svojih mogućnosti, podrži našu manjinu u ovoj zemlji u njenim naporima za očuvanje posebnosti svoje kulture, tradicije i identiteta.

Podijeli: