Poruke u boci iz Tivta stigle do supružnika iz Holandije

Na mejl adresu Katice Čavor, profesorice maternjeg jezika u Osnovoj školi „Drago Milović“ iz Tivta, danas je stigla nesvakidašnja poruka od za nju do sada, potpunih neznanaca – supružnika Šarlote i Pedra Elfosa iz Holandije, objavio je portal Boka news.

Profesorica Čavor sa djecom Foto: Boka News

Njih dvoje sredinom oktobra u vodama južnog Jadrana našli su jednu od niza poruka u boci koje su par dana ranije, učenici profesorice Čavor – članovi Literarne sekcije OŠ „Drago Milović“, spustili u more pred ulazom u Boku.

Učenici su tada, u literarnoj radionici pod nazivom ”Dobro jutro more”, napisali tekstove sa porukama mira, ljubavi i prijateljstva i ispisane papire stavili u maštovito ukršene boce. Poruke u boci potom su sa broda “Vodena kočija” koji pripada suprugu profesorice Čavor, kapetanu Radomiru – Rajku Čavoru, djeca spustila u more na ulazu u zaliv Boke kod ostrva Mamula i prepustile ih morskim strujama i vjetrovima, da ih odnesu prema svim krajevima svijeta.

Foto: Boka News

Supružnici Elfos koji žive u Holandiji, u subotu su na adresu profesorice Čavor koja je bila na papiru na kome je ispisana jedna od poruka poslatih u bocama, uputili mejl obavještavajući Tivćane da je jedna od tih boca 19.oktobra stigla do njih dvoje, dok su Elfosi svojom jedrilicom plovili južnim Jadranom, prema Cavtatu.

Poruke mira i ljubavi stigle do mornara iz Evrope

“Mnogi puta prije tokom naših plovidbi zbijali smo šale na temu poruka u boci, ali smo se potajno i nadali da ćemo možda jednog dana i naići na jedno takvo pismo. Naći vaše pismo u tom momentu na južnom Jadranu, za nas je bio neočekivani i savršeni poklon. Naime, nekoliko dana prije toga, nas dvoje smo se vjenčali u Portugalu i upravo smo krenuli na medeni mjesec u Hrvatsku. Vaša divna poruka nam je jako puno značila i bilo je upravo magično u moru naći takvo nešto i pročitati tako lijepe poruke i želje”,  napisali su supružnici iz Holandije, poželjevši profesorici Čavor i njenim učenicima srećne novogodišnje praznike.

Elfosi su izrazili i želju da im profesiorica i učenici iz Tivta u neposrednom kontaktu, objasne više o sebi i tome „kako ste došli na ideju da tako divne poruke pošaljete ljudima morem“.

Podijeli: