Porto Montenegro domaćin Evropskog Match Race-a

Evropski ljubitelji dvobojskog jedrenja dolaze u Tivat.

Match Race 2018

Porto Montenegro Jahting klub iz Tivta je domaćin završnog finala tradicionalne Evropske Match Race ture – velikog dvobojskog jedrenja, koje je zakazano za 14. 15. i 16. septembar.

Evropski Match Race Tour, koji se sastojao od sedam stanica i velikog finala je Match Race format, kreiran u cilju promocije dvobojskog jedrenja, i afirmacije jedriličara i mornara mlađih generacija, kako bi se međusobno takmičili i napredovali u svjetskom rangu.

„Porto Montenegro  Jahting klub je izabran kao EMRT stanica i regatni domaćin, zbog svoje izuzetnosti i perfektnosti u organizaciji regata, posebno kada je u pitanju dvobojsko jedrenje, izvrsnih sadržaja i uslova jedrenja u akvatorijumu Tivatskog zaliva, koje s velikim zadovoljstvom svake godine iskusim“- kazao je je Neven Baran, jedan od osnivača i organizatora Evropskog Match Race-a.

„Ovo je prva godina u kojoj radimo Grand Finale – imaćemo šest timova koji se takmiče za pobjedu Match Race turneje. Jedriličari će koristiti našu jedriličarsku flotu – J70 jedrilice. Timovi dolaze iz Francuske, Slovenije, Austrije, Poljske I Hrvatske.“- objasnila je Jenny Putock, menadžerka Jahting kluba Porto Montenegro. Istakla je da ovakve vrste događaja imaju za cilj i promociju Crne Gore kao izuzetno atraktivne destinacije i van ljetnje sezone.

Podijeli: