Počasni orden britanske imperije za direktoricu Britanskog savjeta

Direktorica Britanskog savjeta Vanja Madžgalj dobitnica je ordena počasnog reda britanske imperije koji joj je, u ime kraljice Elizabete II, uručila ambasadorka Alison Kemp u Podgorici.

Ovo prestižno priznanje, Madžgalj je dobila za svoj neumoran rad u savjetu tokom prethodne dvije decenije i njenih profesionalnih dostignuća u kontekstu obrazovanja, promocije engleskog jezika i kulture, i šire reforme u Crnoj Gori.

Madžgalj se pridružila savjetu u avgustu 1994. godine, i već u oktobru 1994. godine postala je jedan od ključnih članova tima. Tokom posljednje 24 godine, blisko je sarađivala sa ključnim donosiocima odluka u Crnoj Gori.

„Njena vizija, odlučnost i posvećenost doprinijeli su jačanju odnosa između Ujedinjenog Kraljevstva i Crne Gore kroz rad Britanskog savjeta. Njen značajan rad na reformama ogleda se u raznim oblastima – od obrazovanja, do jačanja demokratije, kulture, održivog razvoja i pripreme za EU integracije. Sve navedeno personifikuje dinamične i uspješne odnose između naših dviju zemalja“, navela je britanska ambasadorka u Crnoj Gori.

„Večeras sam izuzetno srećna, ponosna i dirnuta što je meni pripala ova čast da dobijem ovakvo priznanje od Njenog Kraljevskog Veličanstva, za moj doprinos kulturnim odnosima između Crne Gore i Velike Britanije”, poručila je Madžgalj.

Počasni MBE se dodjeljuje britanskim i nebritanskim državljanima za njihov prepoznatljiv rad, koji nagrađuje Kruna. Prilikom donošenja odluke uzimaju se u poseban obzir dugoročna postignuća ili rad u zajednici koji će imati značajan uticaj i biti primjer drugima.

Podijeli: