Ovi Kinder proizvodi su povučeni sa našeg tržišta

Kompanija Ferrero saopštila je da u Crnoj Gori nakon testiranja Kinder proizvoda nijedan nije bio pozitivan na salmonelu, niti im je pristigla ijedna žalba potrošača do sada. Ipak odlučili su da kao mjeru predostrožnosti, sa tržišta u Crnoj Gori samoinicijativno povuku određene serije proizvoda Kinder Schoko-bons i Kinder Happy Moments.

Foto: RTCG

Pomoćnica direktora Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslov Biljana Blečić kazala je za Portal RTCG da su preduzeli sve mjere predostrožnosti i uzorkovanja Kinder proizvoda.

Ubrzo su, kako navodi, dobili informacije od zastupnika kompanije u Hrvatskoj da dobrovljno povlače određene serije proizvoda, kojih već danas nema u našim prodavnicama.

Blečić kaže i da se smo Kinder Schoko-bons proizvodi u Belgiji, a svi ostali proizvodi u drugim državama.

Ovi proizvodi su povučeni

Ferrero kompanija, kako je saopšteno, sarađuje sa nadležnim institucijama kontrole kvaliteta hrane zbog moguće povezanosti sa pojedinim prijavljenim slučajevima salmonele van granica Crne Gore.

„Iako nakon testiranja Kinder proizvoda plasiranih na tržištu Crne Gore nijedan nije bio pozitivan na salmonelu, niti nam je pristigla ijedna žalba potrošača do sada, ovu situaciju shvatamo izuzetno ozbiljno, jer nam je briga o potrošačima uvijek prioritet. Kao mjeru predostrožnosti, odlučili smo da sa tržišta u Crnoj Gori samoinicijativno povučemo Kinder Schoko-bons i Kinder Happy Moments, i to sljedeće lot brojeve serija proizvedenih u Belgiji”, saopšteno je iz ove kompanije.

Foto: RTCG

Svi ostali Ferrero proizvodi, uključujući nenavedene Kinder proizvode, nisu obuhvaćeni ovim povlačenjem iz prodaje.

“Sa našim distributerom radimo na tome da navedeni Kinder proizvodi više ne budu dostupni za kupovinu”, ističu iz ove kompanije.

Ukoliko građani imaju neki od ovih proizvoda, savjetuju da ih ne konzumiraju.

“Sačuvajte proizvode i kontaktirajte nas na e-mail potrosacki-servis@ferrero.com”, poručuju iz kompanija Ferrero.

Podijeli: