Otvoren Konzulat Crne Gore u Belgiji, Enisa Jarović počasna konzulka

Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović otvorio je sinoć u Antverpenu Konzulat Crne Gore na čelu sa počasnom konzulkom Enisom Jarović.

Darmanović je tom prilikom kazao da Crna Gora i Kraljevina Belgija baštine tradicionalno prijateljske odnose, te da će otvaranje konzulata na čelu sa počasnim konzulom dati dodatan podsticaj snažnijem, naročito ekonomskom i kulturnom, povezivanju dvije države.

“Belgija je naš veliki prijatelj. Kao jedna od prvih zemalja koja je zvanično priznala Crnu Goru, pružala nam je punu podršku u procesu učlanjenja u NATO i snažan je podržavalac i partner našoj integraciji u Evropsku uniju“, istakao je Darmanović.

Tokom ceremonije otvaranja, šef crnogorske diplomatije je ukazao na pozitivne trendove u razvoju bilateralnih odnosa te posvećenost kontinuiranom učvršćivanju veza crne Gore sa Belgijom kroz intenzivan politički dijalog i sadržajnu saradnju.

U tom kontekstu, ocijenio je važnim što za to, pored ambasade u Briselu sada postoji još jedna adresa, u istorijski, administratvno i ekonomski veoma važnoj regiji ove države.

Ambasador Crne Gore u Belgiji, Vladimir Radulović je naglasio da se otvaranjem konzulata na čelu sa počasnim konzulom u Flandriji dodatno povezuju dvije zemlje, dva regiona, te stvaraju nove mogućnosti saradnje u različitim sferama.

Podijeli: