Otvoren konkurs za zelene ideje 2021

Fond za aktivno građanstvo – fAKT, po deseti put organizuje nacionalni konkurs za zelene ideje i trajaće do 30. aprila. Konkurs se organizuje sa namjerom da podstakne razvoj inovativnih preduzetničkih ideja, koje su zasnovane na principima održivog razvoja.

Na konkurs se mogu prijaviti pojedinci, nevladine organizacije, poljoprivredna gazdinstva, kooperative kao i mala preduzeća i preduzetnici. Cilj konkursa je da se prepoznaju i podrže ideje koje imaju potencijal da ostvare značajan društveni i ekonomski uticaj u lokalnim zajednicama, uz istovremeno očuvanje prirodnih resursa i životne sredine.

Tri najbolje ocijenjene ideje će učestvovati na regionalnom takmičenju Zelene ideje Balkana koje će se održati u septembru, u Beogradu, u organizaciji Balkan Green Foundation.

Ukupni fond za nagrade iznosi 40,000 dolara, pri čemu će pojedinačne nagrade iznositi od 5,000 do 10,000 dolara, u zavisnosti od faze razvoja zelene ideje.

Na regionalnom takmičenju, pored predstavnika iz Crne Gore, učestvovaće po tri predstavnika iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Sjeverne Makedonije, Albanije i Grčke, koji su odabrani od strane partnerskih fondacija.

Više informacija o načinima i kriterijumima za prijavu na konkurs možete pronaći na web stranici fAKT-a.

Podijeli: