Održana svečana premijera filma Naša snaga-Vojska Crne Gore

Svečana premijera dokumentarno-edukativnog filma “Naša snaga – Vojska Crne Gore”, koji je za potrebe Ministarstva odbrane, a uz finansijsku podršku Ministarstva odbrane Velike Britanije uradila producentska kuća, NVO “Centar za multimedijalnu produkciju“ CEZAM održana je večeras u Cineplexx-u.

Premijeru su najavili generalni direktor Direktorata za ljudske resurse u Ministarstvu odbrane, Mihailo Volkov i ambasadorka Velike Britanije u Crnoj Gori, Alison Kemp.

“U godini kada Crna Gora i Velika Britanija obilježavaju 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa, film koji ćemo večeras vidjeti samo je jedan u nizu dokaza odličnih bilateralnih odnosa između naših zemalja, ali i sjajan način da se obilježi ovaj značajni jubilej“, kazao je Volkov.

On je istakao da film približava publici Vojsku Crne Gore, kroz priču mladih oficira, njihovu ljubav prema poslu, ali i patriotizam, kao neodvojivi segment bića svakog vojnog lica.

Volkov je kazao da je vojna profesija uzvišena i kompleksna, jer iziskuje stalnu spremnost i agilnost u radu.

“Suština vojničke časti, vojničke obaveze i ponosa je služenje državi i svim građanima naše Crne Gore. To je obaveza i čast najvišeg reda i najveće važnosti, čega su naši vojnici i oficiri svjesni i na što su ponosni“, zaključio je Volkov, uz uvjerenje da će film motivisati mlade da budu dio Vojske Crne Gore i služe svojoj domovini.

Kemp je kazala da su odnosi između Crne Gore i Velike Britanije danas bolji nego ikada.

“Iako najveći dio Evrope uživa u blagodetima mira i prosperiteta više od 70 godina, to ne bi bilo moguće bez svih onih koji su spremni da rizikuju svoje živote da bi garantovali našu bezbjednost i miran san“, navela je Kemp.

Ona je kazala da je film za one kojima dugujemo trajnu zahvalnost jer su izabrali zahtjevnu vojničku karijeru.

Premijeri su prisustvovali članovi kabineta ministra odbrane, kao i načelnika GŠ, na čelu sa načelnikom, brigadnim generalom Dragutinom Dakićem.

Podgorička publika će film, čiju režiju potpisuje Blagota Marunović, moći da vidi sjutra, 5. decembra, u 20 časova, u sali broj pet bioskopa Cineplexx, nakon manifestacije “Budi dio nas”, čiji su organizatori Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore, a koja se u Delti održava od 17 do 20 časova.

Ulaz na projekciju filma je slobodan.

S.Đ.

Podijeli: