ODRŽANA LJETNJA SKUPŠTINA ORGANIZACIJE CRNOGORSKIH STUDENATA U INOSTRANSTVU

Sedma Ljetnja skupština organizacije crnogorskih studenata u inostranstvu u hotelu Regent u Tivtu, održana 22. jula 2019. godine, okupila je oko 70 studenata, predstavnika Vlade, opštine, fondacija i omladinskih organizacija. Među zvanicama bili su pomoćnik direktora Uprave za dijasporu mr Ivan Jovović, direktor Direktorata za mlade u Ministarstvu sporta Nenad Koprivica i samostalni savjetnik u Ministarstvu nauke Ivan Tomović.

Nakon radnog dijela skupa, studentima su se obratili generalni menadžer Regent Porto Montenegro hotela Kai Dikman, Nenad Koprivica, generalni direktor za mlade u Ministarstvu sporta Crne Gore, pomoćnik direktora Uprave za dijasporu mr Ivan Jovović i Vildan Ramusović iz Organizacije studenata u inostranstvu.

Aleksandar Vučinić, izvršni direktor organizacije crnogorskih studenata u inostranstvu ističe da je Skupština jedno od glavnih okupljanja studenata koja se održavaju svake godine. Prema njegovim riječima cilj skupa je širenje svijesti o značaju povratka studenata iz inostranstva u zemlju nakon studija. „Naša ideja i vizija je da se stvori „mreža mozgova“ koja će umrežiti sve studente širom svijeta u uspostavljanju i stimulisanju naučne, profesionalne i drugih vidova saradnje.

Na početku svog izlaganja, Jovović je iskazao zadovoljstvo da crnogorski studenti u inostranstvu imaju ovakvu uspješnu organizaciju. Jovoić je istakao: “Iako po zakonskom određenju, studenti u inostranstvu nijesu dijaspora odnosno iseljenici, vašu organizaciju prepoznajemo kao subjekt koji posjeduje kapacitete da promoviše vrijednosti savremene Crne Gore u inostranstvu. Iz tog razloga, ispred Uprave za dijasporu vas pozivam da u partnerskom odnosu sa udruženjima naše dijaspore osmislimo projekte koji bi bili usmjereni na dobrobit matice i dijaspore.” Na kraju Jovović je poželio studentima još više aktivnosti i uspješnu realizaciju proklamovanih ciljeva.

Podijeli: