Novčane naknade za novske vatrogasce

Opština Herceg Novi nagradiće novčano vatrogasce koji su tokom protekla dva mjeseca imali više od 150 intervencija, od kojih oko 70 na gašenju požara, saopšteno je iz te lokalne uprave.

Foto: RTV Herceg Novi/Opština HN

Oduku je donio predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić.

„Vatrogasci Herceg Novog ovog ljeta ulažu nadljudske napore i rizikuju svoje da bi spasili živote drugih ljudi i sačuvali imovinu. Pripadnici naše Službe zaštite i spašavanja svakog dana pokazuju požrtvovanost, hrabrost, odanost poslu i svom gradu, na čemu smo im neizmjerno zahvalni“, ističe predsjednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić.

Kako objašnjava, novski vatrogasci su tokom protekla dva mjeseca imali više od 150 intervencija, od kojih oko 70 na gašenju požara, a svakim izlaskom na teren pokazali su brzinu, spremnost i savjesnost, zbog čega grad želi da im se i na ovaj način zahvali.

“Katić dodaje da su na brojnim lokacijama ostali ožiljci od požara, a zahvaljujući intervenciji vatrogasaca nije bilo žrtava i zaštićeni su brojni domovi. On još jednom apeluje na sve građane i turiste u Herceg Novom da oprezno postupaju i pridržavaju se zabrane loženja vatre na otvorenom, jer svako odgovornim ponašanjem može doprinijeti sigurnosti i vatrogascima olakšati posao”, saopšteno je iz novske opštine. .

Podijeli: