Nova stanica za punjenje električnih vozila

Kompanija „Schneider Electric“ u saradnji za partnerom „EVC Montenegro“, donirala je punjač Ministarstvu ekologije, prostornog planiranja i urbanizma povodom obilježavanja 30 godina Crne Gore kao ekološke države.

Državni sekretar za ekologiju Danilo Mrdak zahvalio je kompaniji „EVC Montenegro“ i „Schneider Electric“ na donaciji, kao i na njihovom razumijevanju da u godini kada obilježavamo 30 godina ekološke države, želimo da na primjeru Ministarstva na neki način podstaknemo „zelenu kulturu“.

„Namjerili smo da prvih deset građana koji kupe električni automobil, da im doniramo karticu tako da mogu da koriste punjač koji se nalazi ispred Ministarstva, i da to postane na neki način dio javne infrastrukture“, saopštio je Mrdak.​

Kako je istakao, Ministarstvo pokušava da animira druge društveno odgovorne kompanije da pomognu u ozelenjavanju Crne Gore.
Izvršni direktor kompanije „EVC Montenegro“, Dino Jahdadić, kazao je da mu je izuzetno drago što državne institucije počinju da prepoznaju značaj razvoja infrastrukture neophodne za proces elektrifikacije transporta u Crnoj Gori.

„U tu svrhu zajedno smo sa našim principalom, kompanijom ‘Schneider Electric’, donirali i obezbijedili AC punjač za električne automobile, snage 2x22kW. U isto vrijeme, na ovom punjaču moći će da se pune dva električna automobila“, istakao je Jahdadić.

Kompanije „Alliance Crna Gora“, u julu je ustupila na korištenje električno vozilo „Nissan Leaf“ Ministarstvu ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, kao dio podrške u akciji obilježavanja 30 godina ekološke države Crne Gore.

„Električno vozilo Nissan Leaf puniće se na stanici ispred zgrade Ministarstva“, zaključili su u saopštenju.

Podijeli: