Nova pjesma Ramba Amadeusa: Svoju pamet ne damo, birajmo šta guglamo

UNICEF-ov ambasador dobre volje Antonije Pušić-Rambo Amadeus, zajedno sa mladim reporterima ove kampanje, snimio je pjesmu i spot za kampanju medijske pismenosti „Birajmo šta gledamo“.

„Svako ima svoj pametni fon, al pametniji smo valjda mi nego što je on, treba samo da ga palim kad mi stvarno treba, u suprotnom od tehnike nema mnogo ljeba“, poruka je s početka ove pjesme.

„Tuđu glupost nećemo, svoju pamet ne damo, birajmo šta guglamo, birajmo šta gledamo!“, poručuju mladi reporteri s Pušićem u refrenu ove pjesme.

Mladi reporteri aktivno su učestvovali u pisanju teksta pjesme, njenom snimanju i produkciji spota koji će na Youtube-u biti objavljen danas.

Šef predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori Osama Kogali kazao je da je ova pjesma dobar primjer za sve crnogorske medije.

„Ponosni smo što je naš ambasador dobre volje pokazao da kada radimo zajedno s mladima dolazimo do mnogo efektnijih poruka i načina da ih saopštimo. Sigurni smo da će kroz stihove i muziku poruke kampanje stići do još većeg broja roditelja, djece i mladih. Nadamo se da će ovaj primjer učešća mladih u medijskoj produkciji inspirisati crnogorske medije da zajedno s djecom i mladima prave programe za njih. Naše istraživanje je pokazalo da svako drugo dijete i svaki drugi roditelj u Crnoj Gori podržava ovu ideju “, dodao je on.

Direktor Agencije za elektronske medije Crne Gore Abaz Beli Džafić podsjetio je da u Crnoj Gori dijete uzrasta od 12 do 17 godina u prosjeku provede oko osam sati dnevno ispred raznih ekrana.

„Stoga su stihovi pjesme poziv za sve roditelje i djecu da ograniče vrijeme ispred ekrana, kao i da biraju šta gledaju, slušaju i čitaju i da o tome razgovaraju i kritički analiziraju sve medijske poruke“, zaključio je on.

Kampanju medijske pismenosti, uz podršku UNICEF- a, Agencija za elektronske medije Crne Gore je pokrenula sa ciljem podsticanja razvoja medijske pismenosti djece i roditelja.

Podijeli: