Nikšić više nije grad iz kojeg se odlazi

Predsjednik Vlade Duško Marković ocijenio je da su uspješni projekti na državnom i lokalnom nivou garancija daljeg napretka i boljeg života građana Nikšića.

On je danas uputio čestitku građanima i rukovodstvu Nikšića povodom 18. septembra, Dan opštine Nikšić, navodeći kako grad pod Trebjesom ove godine Dan oslobođenja dočekuje „u mnogo boljim okolnostima nego ranijih godina“.

„Zahvaljujući predanom radu i strateškom pristupu lokalne uprave Nikšić više nije grad iz kojeg se odlazi i kroz koji se samo prolazi. Sve čestitke za ono što radite. To ne samo da jača Nikšić nego i pospješuje državnu ekonomsku politiku“, rekao je Marković predsjedniku Opštine Nikšić Veselinu Grboviću.

Na sastanku je zaključeno da brojni realizovani projekti ili projekti čija je realizacija u toku ili u planu, poput obnove lokalne infrastrukture, gradnje energane, doma za stare, zapadne tribine Gradskog stadiona, obnove Dvorca kralja Nikole, uz vidljivu pojačanu aktivnost u izgradnji i državne razvojne projekte iz oblasti saobraćaja, poljoprivrede i energetike, predstavljaju garanciju za dalje unapređenje perspektive nikšićke opštine i podizanje standarda i kvaliteta života građana.

Čestitku povodom Dana Nikšića uputio je i predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović, koji je ocijenio da je Nikšić „zahvaljujući svojim privrednim, industrijskim, vodoprivrednim, kulturnim i što je najvažnije ljudskim potencijalima, prepoznao svoju šansu i posljednjih godina kontinuirano radi na oživljavanju i stavljanju u pogon svih onih prednosti što je nekad imao“.

 

Podijeli: