Nasukala se švajcarska jedrilica kod Bigove

Motorna jedrilica „Toro del mar“ po švajcarskom zastavom nasukala se juče nešto poslije 18 sati, na plićinu Škanj, oko 8 kabela sjeverozapadno od mjesta Bigova u zalivu Trašte.

Foto: Boka News

Jahta duga 22 metra nasjela je na plićinu koja je jasno ubilježena u svim nautičkim kartama, a o incidentu u kome nije bilo povrijeđenih niti je doplo doizlivanja u more nafte ili zauljenih tečnosti iz nasukanog broda, obaviještena je Uprava pomorske sigurnosti Crne Gore.

“Po obavještenju o nasukanju jedrilce, uputili smo naše brzo spasilačko plovilo SAR-1 na lice mjesta a obaviješteni su i pomorska policija i ostale nadležne službe. Kako sam informisan, ronilac je u međuvremenu pregledao trup nasukane jedirlice i konstatovao da on nije probijen, već da je jerilica na morsko dno nasjela samo kobilicom. Na licu mjesta je jedan manji privatni brod koji će pokušati da tegljenjem, izvuče „Tri del mar“ iz plićaka, a ukoliko to ne uspije intervenisaće jače plovilo marine Zelenika ili Pomorske policije”, kazao je portalu Boka news direktor UPS Safet Kočan.

On je najavio da će čim bude izvučena sa plićaka, švajcarska jedrilica biti odvedena u luku Zelenika gdje će brod biti temeljito pregledan i obavljena dalja istraga o uzrocima ove pomorske nezgode.

Podijeli: