Mnogo prostora za jaču privrednu saradnju sa Finskom

Postoji mnogo prostora za unapređenje saradnje privreda Crne Gore i Finske, ocijenjeno je na sastanku predsjednice Privredne komore (PKCG), Nine Drakić sa finskim ambasadorom Kimom Lahdevirtom.

Foto: PKCG

Sagovornici su se složili da je neophodno čvršće povezati privrednike dvije države, a prostor za to postoji naročito u energetici, drvopreradi, izgradnji saobraćajne infrastrukture, upravljanju otpadom, ICT i finansijskom sektoru, te tranziciji ka cirkularnoj ekonomiji.

Iz PKCG su saopštili da je na sastanku izraženo očekivanje da će posjeta finskih turista tokom predstojeće sezone biti značajno veća, kao i da će se unaprijediti robna razmjena sa Finskom.

Tokom razgovora su razmotreni mehanizmi putem kojih PKCG i Ambasada mogu doprinijeti uspostavljanju partnerstava privrednika dvije države i dalji koraci ka ostvarenju tog cilja.

Drakić je, kako se navodi u saopštenju, upoznala ambasadora sa organizacijom i radom PKCG, njenim uticajem na kreiranje poslovnog ambijenta i značajnim doprinosom regionalnoj i međunarodnoj saradnji.

Podijeli: