Mis Crne Gore s guslama će se predstaviti u Kini

Iako još nije izašla iz srednjoškolske klupe, Bjelopoljka Natalija Gluščević lako se nosi s obavezama koje joj je donijela titula najljepše djevojke u zemlji. Kako je kazala za Portal RTCG, lenta i kruna mis Crne Gore joj mnogo znače, ali obrazovanje uvijek stavlja na prvo mjesto, te da se nada da će dostojno predstavljati našu zemlju na prestižnom takmičenju Mis Svijeta, koje se ove godine održava u Kini.

Kako je istakla Natalija, prijava za Mis Crne Gore, koju je vidjela na Fejsbuku, promijenila je njen tinejdžerski život. Zahvaljujući nesvakidašnjoj ljepoti pobijedila je na takmičenju koje se održavalo u Herceg Novom.

„Nakon toga sam imala brojna fotografisanja, putovanja po zemlji, aktivnosti… Značio mi je boravak u Novom, tada smo sedam dana imali pripreme i probe, mnogo toga smo naučili što je meni izuzetno odgovaralo, jer je to bio moj prvi kontakt s modelingom“, kazala je za Portal RTCG Natalija.

Kao srednjoškolka morala je da uskladi obaveze misice sa onim iz klupe, ali su, kako je objasnila, nastavnici imali mnogo razumijevanja za nju.

„Meni je najbitnije obrazovanje. Na prvom je mjestu, pa onda sve ostalo“, kazala je ona.

S guslama u Kinu

Najljepša djevojka u zemlji će Crnu Goru predstavljati u haljini Sanje Bobar, kao i narodnoj nošnji koju je radila porodica Bulatović iz Bijelog Polja, a zanimljivo je da će prikazati i gusle, kao naš nacionalni instrument.

„Prelijep je osjećaj predstavljati svoju domovinu. U Kini ćemo boraviti oko mjesec dana, uz probe, pripreme…Konkurencija je jaka, ima 120 učesnica, ali se nadam da ću ući u top 40“, poručila je Natalija.

Lijepa Bjelopoljka planira da nastavi studije na Univerzitetu Donja Gorica, koji joj je i poklonio stipendiju, a gradiće karijeru i kao manekenka, gdje se nada da će slijediti stope svog uzora, brazilskog modela Adriane Lime.

„Svi naši snovi mogu postati stvarnost, ukoliko imamo hrabrosti da ih slijedimo“, poručila je Natalija.

 Filip Rakonjac

Podijeli: