MBC iz Dubaija priprema priču o CG

Ekipa TV kanala MBC1 iz Dubaija snima prilog iz novog grada na Jadranu, Luštica Bay, u čijem fokusu je priča o Crnoj Gori.

U okviru priloga, kako je saopšteno, biće emitovane sekvence i priča i o Skadarskom jezeru, Boki Kotorskoj, Rijeci Crnojevića, dok su kadrovi uvale Trašte i Bigova snimani i iz helikoptera, a biće emitovani u okviru jutarnjeg kolažnog programa te televizije u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE).

Luštica bay je ljetos otvorio vrata svog prvog hotela, Čedi, marine i naselja sa pratećim komercijalnim i ugostiteljskim sadržajima.

Poznata imena iz svjetskog šoubiznisa i umjetnosti, ali i ekipe internacionalnih TV stanica, kako se navodi, sve su češći gosti tog novog grada na Jadranu.

I jedna od najboljih i najtraženijih pijanistkinja i izvođača današnjice, Yuja Wang, boravila je u hotelu Čedi u Luštica Bay na kraćem odmoru, nakon intenzivne koncertne sezone i u pripremi za sledeće nastupe.

Vang je u Crnu Goru stigla kao gost Međunarodnog umjetničkog festivala KotorArt, gdje je priredila dva vrhunska izvođenja sa violinistom Leonidasom Kavakosom i perkusionistom Martinom Grubingerom.

Luštica Bay je posljednjih godina, među popularnim ličnostima, sve omiljenija destinacija za bijeg i odmor u netaknutom mediteranskom okruženju, a kroz taj grad prošetali su ili bili gosti i violinista Stefan Milenković i Nemanja Radulović, glumački bard Rade Šerbedžija, kao i renomirani gitarista crnogorskog porijekla Miloš Karadaglić.

Luštica Development osnovana je 2008. godine i preduzeće je „joint venture“ između švajcarskog Orascom Development Ltd i Vlade Crne Gore, a taj projekat procijenjen je na više od milijardu eura.

Švajcarski Orascom Development je vodeći konstruktor potpuno integrisanih gradova koji se sastoje od hotela, vila i apartmana, objekata za odmor i opuštanje kao što su golf tereni, marine i prateća infrastrukutura.

Podijeli: