Krstarenje po netaknutim predjelima Crne Gore

Džip reli, 21. po redu, koju organizuje „Montenegro trophy“, startovao je u petak u Nikšiću, a proći će kroz sedam crnogorskih opština. Tridesetak posada iz Crne gore i regiona otisnulo se na putovanje dugo skoro 350 kilometara. Sa ljubiteljima terenaca i adrenalinske vožnje, bio je naš kolega Darko Bulatović.

Prvog dana reli se vozio makadamskim putevima u dužini oko 200 kilometara, drugog dana je bilo 150 kilometara puta, dok je za danas predviđen ispit spretnosti koji će se održati na Jalovištu u Pljevljima.

Džip reli „Montenegro trophy“ nakon godine pauze zbog epidemije opet je okupio ljubitelje avanture i adrenalina, koji su tokom prvog dana voznje prošli kroz šest opstina. Prvi dio puta vodio je preko krnovske visoravni do šavničke opštine .

Nakon Drobnjaka i Uskoka džipadžije je makadam vodio preko Sinjajevine. Karavan je ovog puta prošao njenim obodom ali dovoljno da najveći crnogorski pašnjak pokaže svu svoju ljepotu.

Posebna atrakcija na putu kroz žabljačku opštinu i Nacionalni park Durmitor bila je posjeta Zabojskom jezeru, trećem najdubljem jezeru u Crnoj Gori, skrivenom u sjenci četinara.

Posljendnji dio rute prvog dana vodio je preko mojkovačke opštine i atraktivnog visećeg mosta na Tari.

Drugog dana manfestacije, nakon noći provedene u Bijelom Polju, karavan je svoju makadamsku rutu nastavio kroz netaknute planinske krajeve te opštine.

Ruta je preko pašnjaka i kroz debelu hladovinu bukovih šuma na Lisi vodila i pored granice sa Srbijom a učesnici su opet ostali zadivljeni pred ljepotom crnogorskih brda.

Ovogodišnji džip reli od početka do kraja pratili su i pripadnici policije, ali i Vojske Crne Gore koji su na uzvišenju Klanac za učesnike kuvali čuveni vojnički pasulj.

Podijeli: