Kad se djeca iz Tivta pobune: Hoćemo igrališta!

Stanari zgrada u naselju Seljanovo u Tivtu juče su bili svjedoci neobičnog protesta-oko 20 mališana okupilo se na obližnjem parkingu protestujući jer nadležni neće da im naprave igrališta ispred zgrada.

Foto Radio Tivat

Mališani su sa pištaljkama glasno uzvikivali “Hoćemo igrališta”, a u jednom trenutku došla je i policija da “smiri” situaciju.

Bunt najmlađih građana tivatskog naselja izazvao je lavinu komentara na društvenim mrežama, a svi ih podržavaju u njihovim zahtjevima, budući da djeca neće da se igraju na betonu i asfaltu.

“Pola vijeka poslije studentskih demonstracija u tadašnjoj Jugoslaviji, omladina je opet odlučila da izrazi revolt”, stoji jedan od komentara na društvenim mrežama.

Prema nezvaničnim informacijama, djeca su protestovala zbog stanara koji se buni da se izgradi dječje igralište ispred zgrade u ovom naselju. Ispred te zgrade ima dovoljno prostora da se napravi mali travnjak gdje bi djeca mogla da uživaju. Iz tivatskog Komunalnog preduzeća navodno je bilo najavljeno postavljanje mobilijara, ali su odustali nakon što se nezadovoljni stanar pobunio.

S.B. 

Podijeli: