IO 24. novembar sa tri pehara Lige izviđača

Prethodnog vikenda je u Nikšiću odrzan Zbor Saveza izviđača Crne Gore, povodom 90 godina od osnivanja prve izviđačke jedinice u Crnoj Gori, sa koga se Odred izviđača “24. novembar” vratio s tri pehara.

Tokom svečanosti koja je upriličena u pozorištu proglašeni su pobjednici Lige SICG.

Odred izviđača “24. novembar” je ove godine ponovio prošlogodišnji uspjeh, tako da se u Bar vratio sa tri pehara. Njihove patrole su u kategoriji starijih izviđača i planinki osvojile prvo i drugo mjesto, a u kategoriji poletaraca i pčelica treće.

“Pred Odredom u narednom periodu stoji mnogo zadataka. Ove nedjelje smo domaćini članovima FOSE fondacije (predstavnici Evropske skautske organizacije), kojima ćemo pokazati znamenitosti našeg grada i upoznati ih sa radom Odreda. U novembru će naši članovi prisustvovati treningu u organizaciji WAGGGS (Svjetska organizacija ženskih skauta). Imaćemo predstavnike na Skautskoj akademiji, kao i na Susretima mlađih brđana. Naravno, ne zaboravljamo redovne aktivnosti koje sprovodimo svake nedjelje na kojima se pripremamo i za proslavu Dana odreda i našeg grada”, rekao je Miodrag Tanjo Masoničić, rukovodilac Izviđačkog odreda “24. novembar”.

Podijeli: