Herceg Novi postaje grad murala, crtež djece astronauta krasiće Toplu

Herceg Novi polako ali sigurno postaje grad murala, pa će tako prvi mural biti urađen ispod Osnovne škole “Dašo Pavičić” i vrtića “Naša radost” na Toploj.

Crtež djece astronauta krasiće prilaz školi, a autori murala su Nikola Ćurčin i strip-autor Stevan Subić. Mural bi trebalo da bude završen do sjutra.

Takođe, u naredna tri dana muralom „Herceg“ biće uljepšan zid na Dubravi. Slikaće ga autori Mato Uljarević i Iva Marinović.

herceg novi grad murala

Tokom festivala murali će biti oslikani i na zidovima dvije škole i vrtića, čime se u festival uključuju i mladi Novljani. Slikanju će prethoditi radionice za djecu, kroz koje će im profesorka likovne kulture Ksandra Popović pojasniti koncept oslikavanja murala.

Street art festival zvanično počinje sjutra i trajaće do 15. septembra, a kako pojašnjava Ćurčin, koji je i jedan od organizatora 12. HSF-a, crtanje murala je dio saradnje Sekretarijata za kulturu i obrazovanje i Hercegnovskog strip festivala.

“Iskustvo u organizaciji, pripremi i održavanju festivala može biti samo od pomoći, i ukoliko se radi o dobrim idejama, organizatori HSF-a će takve ideje pomoći i biti im oslonac”, poručio je Ćurčin.

Podijeli: