Glavni grad važna podrška obrazovanju u svim segmentima

Danas počinje nova školska godina, što za sve vas predstavlja veliki događaj, izazov i odgovornost. Uz najiskrenije čestitke ovom prilikom posebno želim, da pozdravim naše najmlađe osnovce, naše prvake, koji će danas prvi put sjesti u školske klupe, saopštio je gradonačelnik Vuković na svečanosti povodom početka nove školske godine u JU OŠ “Božidar Vuković Podgoričanin”.

Foto: PG Biro

“Obrazovanje čini neizostavan dio vašeg odrastanja i ujedno nešto što će umnogome odrediti vašu budućnost. A upravo vi predstavljate budućnost svoje škole, svoga grada i svoje države i baš iz tog razloga danas vam se obraćam, u ime Glavnog grada sa željom da u ovoj i svim narednim školskim godinama postižete uspjehe, da sve poteškoće savladavate odlučno i hrabro koračate putem sticanja novih znanja”, istakao je gradonačelnik.

Foto: PG Biro

Iako ovaj dan, prije svega, pripada našim školarcima, gradonačelnik se, uz čestitke obratio i roditeljima i starateljima, ističući da je Uprava Glavnog grada svjesna izazova s kojima se susreću prilikom spremanja mališana za polazak u školu.

Foto: PG Biro

“Stoga, sada već tradicionalno nastojimo da vam u tom smislu barem malo pomognemo putem dodjele besplatnih udžbenika za naše prvake. Istovremeno, u saradnji sa resornim Ministarstvom, predano radimo na poboljšavanju uslova u postojećim ustanovama, kao i na izgradnji novih. Zadovoljstvo mi je da najavim da ćemo za koji dan svečano otvoriti novi vrtić na Starom Aerodromu, a uskoro i Srednju stručnu školu sa sportskom halom u Golubovcima. Naša namjera je da do kraja mandata ove gradske uprave, izumeđu ostalog, izgradimo vrtić u Tuzima, u Bloku VI u City kvartu, te novu osnovnu školu u Tološima”, najavio je on.

Foto: PG Biro

On je, u odgovoru na pitanja novinara, podsjetio da je Glavni grad za besplatne udžbenike koje dodjeljuje podoričkim prvacima za četiri godine izdvojio oko pola miliona eura i na taj način će, zaključno sa ovom godinom, preko 10.000 prvaka u Podgorici dobiti besplatne udžbenike, a preko 1.000 mališana iz socijalno ugroženih porodica dobiće novčanu pomoć za nabavku školskog pribora.

Foto: PG Biro

Ističući da najmlađi osnovci danas kreću u čarobni svijet slova i pismenosti, uz želju da im to putovanje bude ispunjeno sa što više petica, priznanja i pohvala, direktorica škole Ljubinka Nedović naglasila je da na tom putu imaju podršku roditelja, nastavnika ali i Glavnog grada. Zato nije slučajno što je upravo za prvi dan školske godine prisutan čovjek kome su knjiga i znanje uvijek bili na prvom mjestu i koji su ga preporučili da bude na čelu Podgorice.​

Foto: PG Biro
Podijeli: