Festival jesenjih boja na šetalištu u Luštici

Luštica Bej festival jesenjih boja, na kojem će se predstaviti domaći proizvođači hrane, poljoprivrednih proizvoda i rukotvorina, biće održan u subotu na više lokacija na šetalištu u Marina naselju.

Iz kompanije Luštica Development je saopšteno da će na festivalu biti predstavljeni gastronomski specijaliteti, domaći proizvodi, folklorne izvedbe i slikarska kolonija za djecu i mlade.

Festival se organizuje pod nazivom Dobro, bolje, domaće, kao podrška nacionalnom projektu promocije domaćih ukusa i proizvođača iz Crne Gore, za čiju realizaciju je pored ostalih, zadužena i Nacionalna turistička organizacija (NTO).

Manifestacija će okupiti proizvođače sa Luštice, iz Boke, Nikšića i okruženja. U slikarskoj koloniji će učestvovati učenici tivatskih osnovnih škola, te srednje mještovite škole „Mladost“ i folklornog društva Boka iz Tivta.

„Za najmlađe goste biće priređen poseban program animacije i zabave, a sve će dodatno biti začinjeno u kuhinji hotela Chedi, koji je za posjetioce obezbijedio posluženja sa pitama od jabuke i bundeve“, navodi se u saopštenju.

Ljubitelji delicija iz domaće proizvodnje i mediteranskog jesenjeg pejzaža moći će da uživaju u raznovrsnoj ponudi hrane, domaćih sireva, pršuta, vina, priganica, meda, rakije, sokova, voća i povrća, uz izvedbe mladih folklorista i likovne radove talentovanih učenika.

Na sajmu će se naći i ponuda rukotvorina i domaće radinosti, slika, te prirodne kozmetike, sapuna, čajeva, melema i tinktura od ljekovitog bilja.

Slavica Milić iz marketinga kompanije Luštica Development kazala je da za sajam vlada značajno interesovanje učesnika i posjetilaca koji su zainteresovani za domaće proizvode.

„Na ovom mjestu svakako mogu dobiti odličan izbor hrane iz domaće proizvodnje kako sa luštičkog područja i Boke, tako i iz okruženja. Prvo izdanje sajma, prošle godine, okupilo je brojne učesnike i uvjerio nas da su ovakve manifestacije veoma interesantne posjetiocima, a korisne izlagačima“, saopštila je Milić.

Tokom slikarske kolonije pod nazivom Nijanse jeseni jesenji mediteranski pejzaž na platna će prenijeti talentovani tivatski učenici pod mentorstvom profesorice Milica Krivokapić, za što će im biti obezbijeđen slikarski pribor – štafelaji, kistovi i boje platna.

Prošlogodišnje izdanje festivala privuklo je veliku pažnju proizvođača i učesnika, posjetilaca i medija.

Podijeli: