Đukanović uručio Tatjani Vukićević medalju čovjekoljublja

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uručio je Medalju čovjekoljublja Tatjani Vukićević iz Nikšića, koja je donirala bubreg mladom komšiji Nikoli Mijuškoviću.

Foto: gov.me

Đukanović je tom prilikom kazao da mu je zadovoljstvo i čast da u ime države Tatjani Vukićević uruči medalju za čovjekoljublje, prvu koja se dodjeljuje i prvo odlikovanje uopšte koje on daje jednom crnogorskom građaninu.

On je čestitao humanoj Nikšićanki na hrabrom, ljudskom odgovornom činu koji je produžio život jednom mladom čovjeku i učinio ga kvalitetnijim.

“Ovakvi gestovi imaju dublje i dalekosežnije poruke, posebno u vremenu globalne tranzicije i ubrzanih promjena u kojima zaboravljamo na tradicionalne vrijednosti društva. Tatjana Vukićević je svojim činom ukazala na te vrijednosti i podstakla sve nas da na humaniji način postupamo prema ljudima”, poručio je predsjednik države.

Vukićević je s ponosom istakla da joj je čast što je prvi dobitnik medalje čovjekoljublja. Istakla je da je svom sugrađaninu pomogla iskreno i od srca, nadajući se da će njena odluka biti inspirativna za sve ljude u Crnoj Gori da probude duh zajedništva i porodičnih vrijednosti.

Podsjetimo, nikšićka heroina Tatjana Vukićević je, prije nekoliko mjeseci,  donirala bubreg i spasila život Mijuškoviću, a njena humanost zadivila je ne samo Crnu Goru, nego i cijeli region.

Nedavno je Vukićević od Opštine Nikšić dobila Specijalnu povelju tog grada, a ministar zdravlja Kenan Hrapović uručio joj je zahvalnicu za humanost i plemenitost.

Podijeli: