Đe za Novu? Pogledajte novogodišnji vodič kroz Crnu Goru!

Crna Gora važi za omiljenu novogodišnju destinaciju. Doček na trgovima prošle je godine ubilježio impozantnu brojku od preko 42 hiljade posjetilaca.

Zemlja u kojoj su plaže i skijališta tako blizu, organizuje sve atraktivniji novogodišnji program. Bilo da ste ljubitelj planine ili morskog vazduha, čeka vas pregršt dešavanja za sve uzraste.

Kako bi vam olakšali organizaciju, donosimo Novogodišnji vodič kroz Crnu Goru. Iskoristite praznični odmor, odaberite nešto po svom ukusu i uđite u 2020. nasmijani 🙂

PODGORICA

Najprijatnije iznenađenje prošle godine bila je upravo Podgorica. Savršeno osmišljenim i organizovanim dešavanjima, zadali su sebi veliki zadatak. Najbolje vrijeme da je posjetite postaje upravo Nova godina.

I ove godine će vas dočekati sjajna energija, a uz muziku i druženje upoznaćete pravi podgorički duh. To znači da u Novu 2020. ulazite dobro raspoloženi.

06. 12 – Podgorički praznični Pazar

13. 12 – Podgorička noć

20. 12 – Gibonni (Bemax arena)

31. 12 – Letu štuke i Ničim izazvan

01.01 – Darko Rundek i Marko Louis

BAR

Bar ima tradiciju u organizovanju dočeka i neće vas razočarati. Obavezno probajte kuvano vino sa narandžom, karanfilićem i cimetom i prošetajte šetalištem koje se smatra najljepšim u Crnoj Gori.

Praznični dani u Baru oduševiće i djecu. Mnogi se već spremaju za susret sa poznatim You Tube-rom, a tu će biti i besplatno klizalište (20.12-20.01), zatim turistički vozić Ćiro (30.12-01.01) i predstave.

30.12 – Braco Gajić (12h)

– Padrino bend (22:00h)

– Tropico band (23:00)

31.12 – Predstava za djecu „Novogodišnja čarolija“ (12:00h)

– Akademia (22:00)

– Haris Džinović (23:00)

01. 01 – Etno grupa „Zora“ (13:00)

– Katapult (22:00)

– Amadeus band (23:00)

TIVAT

Grad koji je prošlogodišnjim dočekom oborio s nogu, o čemu se i dalje priča, ove godine priprema Zimsku bajku. Sudeći po sadržaju, program će nesumnjivo opravdati naziv.

Kad god da odete u Tivat u periodu od 25. novembra do 3. januara, dočekaće vas Zimska bajka: klizalište, gastro kućice, božićni sajmovi, humanitarni bazari, dječije predstave…

25.11 – Otvaranje klizališta uz koncert Nataše Bekvalac i Magla benda

28.12 – Van Gogh

29.12 – Leontina i Minja Subota sa gostima

– Vlatko Stefanovski i NY rock simphony

30.12 – Željko Bebek

31. 12 – Lexington Band i Miligram (22:30 h)

01.01 –  Marija Šerifović i Saša Kovačević (22:30 h)

02.01 – Ana Stanić & Pop simfonija

BUDVA

Prijestonica turizma ove godine priprema pravi spektakl. Zbog imena poput: Zdravko Čolić, Ceca Ražnatović, Mahmut Orhan, Hari Mata Hari, Psihomodo pop preporučuje se da rezervišete smještaj na vrijeme.

Dino Merlin je nazvao “Monte Karlom ovog dijela svijeta”, a da je hit destinacija potvrđuje i veliki broj poznatih ličnosti koje upravo ovdje čekaju Novu. Nezaobilazno je okupljanje na prvoj novogodišnjoj kafi unutar starogradskih bedema, Ričardovoj glavi, Mogrenu, Vidikovcu …

Foto: passporttherapy / Culture Trip

28. 12 – Krugovi u žitu, Akademia & Gula, Psihomodo pop

29. 12 – Podnevni koncert: Lena Kovačević

– Gradska muzika Budve / Refugie Jesus & Apostols /Neno Belan (21:00)

30. 12 – Podnevni koncert: Gudački kvartet “Lords of the Strings”

– DJ party (Stevan Mandić & Jonh K) /Mahmut Orhan (21:00)

31.12 – Podnevni program za djecu

– The Grupa  i Nevena Božović

– Zdravko Čolić

01. 01 – Koncert klasične muzike – Mediteranski revijski orkestar

– Assa Voce  i Hari Mata Hari (21:00 h)

– Ceca Ražnatović

Ali to nije sve. Osim dočeka na otvorenom, neke od najvećih zvijezda Balkana možete slušati i u hotelima “Budvanske rivijere”.

31.12 – Aco Pejović, Tijana Dapčević i Hua Hua Band

01.01 – Nina Badrić, Aco Pejović i Hua Hua Band

02.01 – Severina, Dejan Petrović Big Band i Hua Hua Band

KOTOR

Ljubitelji rok muzike nemaju dilemu. Svirke unutar srednjovjekovnih zidina su poseban ugođaj, a pravilo je da se ne propušta nijedna. Muzičari nerijetko ističu činjenicu da u Kotoru nastupaju samo izvođači koji drže do svog imena.

Kotorani ne prave pompu oko dočeka, a sve ispadne super. Karnevalskom gradu, naviklom na fešte, dobrog rasploženja ne manjka. Ukrasi, štandovi sa božićnim kolačima i kuvanim vinom upotpunjuju prazničnu atmosferu.

31. 12 – Partibrejkers

– Lačni Franz

– VIS Tetra

01. 01 – Bajaga

– Hladno pivo

– Light Under the Black Mountain

HERCEG NOVI

Grad od skalina turiste dočekuje bez predaha. More se još nije ni ohladilo, a Novljani su spremni za još jedan nezaboravan doček na platou ispred hotela Igalo. Grad je pripremio i iznenađenje za sve one koji rezervišu smještaj tokom novogodišnjih praznika u trajanju od (minimum) pet noći u vidu dva poklon izleta.

Čekaju vas raznovrsne svirke i okićeni trgovi, a nemojte propustiti ispijanje prve kafe na terasi Gradske kafane i sladoled na Škveru.

30.12 – Aleksandra Prijović

31.12 – Neverne bebe

01.01 – Haris Džinović

KOLAŠIN

Za sve one koji Novu godinu ipak ne mogu da zamisle bez snijega, tu je sjever Crne Gore. Novootvoreno skijalište “Kolašin 1600” ozbiljno je konkurentno popularnim ski centrima regiona, ali i šire. Zato, ljubitelji skijanja nemaju dilemu – Nova godina u planinskom gradiću sa modernim skijalištem (za koje će se tek čuti!) pun je pogodak.

Kolašin 1600, foto: Bigsee

Kolašin ne organizuje doček na otvorenom, ali da slavlje ne izostane, pobrinuo se hotel “Bianca”. Novogodišnji paket aranžman uključuje polupansion, svečane večere sa muzičko-zabavnim programom i korišćenje Spa centra.

31.12 – Jadranka Barjaktarović i Bojan Delić

01.01 – Miroslav Ilić, Jadranka Barjaktarović i Bojan Delić

Bilo da ste odlučite za Kolašin ili zamislite ponoćnu želju negdje na obali, jedno je sigurno – opet ćete se vratiti 🙂

Podijeli: