Crna Gora sve privlačnija stranim investitorima, ulagaće uprkos pandemiji

Crna Gora je od 2006. godine sve privlačnija stranim investitorima, saopštio je predsjednik Savjeta stranih investitora (SSICG) Kristof Šoen.

On je istakao da će kompanije članice nastaviti sa ulaganjem i realizacijom planiranih investicija uprkos pandemiji.

“Vjerujem da su upravo investicione aktivnosti kompanija članica Savjeta doprinijele da je Crna Gora danas prepoznata kao moderna država i atraktivna destinacija za strane investitore. Pandemija nije poremetila naše planove”, kazao je Šoen za Glasnik Privredne komore.

Prema njegovim riječima, kompanije članice SSICG nastavljaju sa ulaganjem u Crnu Goru i sa realizacijom planiranih investicija, kao što je i ranije najavljeno, da u periodu od ove do 2022. godine ulože okvirno 1,5 milijardi eura.

“Riječ je o planiranim dugoročnim investicijama koje imaju za cilj zaokruživanje započetih projekata, kao i unapređenje postojećih poslovnih procesa”, naveo je Šoen.

Kako je ocijenio, Crna Gora je mala država sa velikim potencijalima i vjeruje da kroz njihovo sinergetsko djelovanje mogu doprinijeti daljem razvoju poslovnog ambijenta, privlačenju stranih investicija, ali i jačanju ekonomske aktivnosti.

Podijeli: