CRNA GORA SRUŠILA NAJBOLJI TIM NA PLANET

Nakon što su najbolji crnogorski rukometaši pobijedili Dansku 32:31 u trećem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, sagovornik Radija Cetinje bio je Stevan Vujović, koji je istakao da se sinoćnjom pobjedom crnogorski rukomet vratio na staze prave slave.

Bila je ovo divna pobjeda, i nešto o čemu smo danima sanjali i vjerovali. Ponekad smo sramezljivi i fali nam vjera u sebe, a sinoć smo dokazali da vrijedimo puno. Ovo je možda i početak vraćanja na prave staze za crnogorski rukomet – kazao je Vujović.

“Lavovi” su sinoć pokazali ogromno srce i borbenom igrom napravili senzaciju. Nakon lošeg starta i poraza od Ukrajine te remija sa Farskim ostrvima igrači Zorana Roganovića odigrali su besprekorno, i bez straha porazili zvaničnog olimpijskog i svjetskog šampiona. Prema riječima našeg sagovornika, sve to dijelom je i zasluga ljudi koji su vjerovali u njih, a o revanšu kako je rekao, ne razmišljaju.

U ovom trenutku ne razmišljamo o duelu u Danskoj, i izvjesno je da će oni imati pritisak da pobijede kod kuće. Ogromno hvala navijačima, našim porodicama, trenerima i saigračima na podršci – zaključio je Vujović.

Senzacionalnom pobjedom nad vladarima planete, crnogorski rukometaši napravili su krupan korak ka prvenstvu Evrope. U slučaju trijumfa nad Farskim Ostrvima i Ukrajinom, ekipa Zorana Roganovića naći će se još jednom na kontinetalnom prvenstvu.

Inače, treba istaći i da okosnicu crnogorske rukometne selekcije čine igrači rođeni na Cetinju. U sinoćnjem trijumfu dres sa državnim grbom nosilo je čak osam Cetinjana.

Naredni meč u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope koje se naredne godine igra u Švedskoj, Austriji i Norveškoj, crnogorska reprezentacija igraće već u subotu, u Kopenhagenu, protiv Danske.

A.Tomović / RTV Cetinje

Podijeli: