CKM SA NIKŠIĆEM OBILJEŽIO PRVU DECENIJU RADA

Crnogorska kulturna mreža je sa Nikšićem u čast prve Decenije rada upriličila Svečanu akademiju na kojoj je prisustvovalo oko deset hiljada građana, među kojima je bilo najviše mladih. U programu je učešće uzelo oko 160. dječaka i djevojčica što je dalo posebnu notu našem svečarskom trenutku. Na događaju je nastupila i jedina đevojka koja se u Crnoj Gori bavi guslanjem Jelena Miljanić, čiji je nastup publika nagradila gromoglasnim aplauzom. Do kasno u noć prisutni građani su su uživali u nastupima Indire Forza i Alena Islamovića koji je između ostalog izvodio hitove Bijelog Dugmeta i Divljih jagoda.

Svečanu akademiju je zahvaljujući RTV Nikšić, portalima i društvenim mrežama naše organizacije publika širom Crne Gore je bila u prilici da direktno prati. Ostaje nam žal što zbog tehničkih razloga nijesmo bili u prilici da pored Nikšića u čast jubileja poklonimo jedan događaj našem drugom gradu Prijestonici Cetinju.

Obraćajući se prisutnima predstavnik CKM-a Aleksandar Damjanovič je istakao značaj Svečane akademije za našu organizaciji, koja je po njegovim riječima u minuloj deceniji dala skroman doprinos domovini. On je kazao da smo odustali od pravljenja filma o radu, jer sve ono što smo uradili za Crnu Goru teško bi moglo stati u jednom filmu koji se emituje na ovakvim prigodama. Damjanović je kazao da mu je žao što od državnih institucija u našem radu nijesmo imali saport, jer bi rezultati rada bili mnogo bolji, a crnogorski identitet i jezik bi imali bolji status.

Predstavnik naše organizacije je kazao da ćemo i u narednom periodu nastaviti našu misiju koja će prvenstveno biti usmjerena ka mladima, koji su budućnost Crne Gore. Damjanović je kazao da ga raduje doprinos koji smo dali našem Nikšiću, sa posebnim osvrtom na Sport fest. Takođe on je istakao da zahvaljujući razumijevanju Mila Đukanovića na našu inicijativu Nikšić je dobio bazen,uskoro počinje rekonstrukciju zgrade Zahumlja, izgradnjn je sportski poligon kod škole Braća Ribar za čiju je izgradnju doprinos dao naš sugrađanin Milutin Simović.

U ime Crnogorske kulturne mreže Damjanović se zahvalio svim partnerima koju su tokom minule decenije podržavali rad naše organizacije. On je takođe izrazio uvjerenje da ćemo u narednom periodu imati bolju saradnju sa državnim institucijama, na prvom mjestu sa Vladom Crne Gore.

Crnogosrka kulturna mreža izražava zahvalnost svim građanima koji su prisusvovali Svečanoj akademiji, a posebno hvala predstavnicima crnogorskih zajednica iz regiona koji su prisustvovali događaju u čast naše organizacije. Takođe se zahvaljujemo na velikom broju telegrama čestitke koji nam je stigao. Na kraju hvala i medijima koji su u minuloj deceniji izvještavali o našem radu, i tako doprinijeli da on bude još vidljiviji.

Podijeli: