CG ima osnovu za napredak u oblasti klimatskih promjena

Crna Gora ima potrebnu osnovu za napredak u oblasti klimatskih promjena, kazala je britanska ambasadorka Karen Medoks na sastanku sa ministrom ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ratkom Mitrovićem.

Tema sastanka bila je predstojeća Konferencija zemalja potpisnica okvirne Konvencije Ujedinjenih nacija o klimatskim promjenama (COP26) koja će se održati od 30. oktobra do 12. novembra 2021. godine u Glazgovu.

“Ministar Mitrović je na sastanku upoznao ambasadorku Medoks o trenutnom statusu preduzetih aktivnosti po pitanju logističkih priprema za COP26, kao i o planiranoj prezentaciji Crne Gore na ovom značajnom događaju”, saopšteno je iz Ministarstva.

Ambasadorka Medoks je izrazila zadovoljstvo postignutim napretkom u okviru priprema crnogorske delegacije za COP26, i dodala da Crna Gora ima potrebnu osnovu za napredak u oblasti klimatskih promjena, te da je navedena konferencija idealna prilika da se na globalnoj sceni predstave ambiciozni planovi.

“Tokom sastanka razmijenjena su mišljenja i o drugim potencijalnim oblicima saradnje koji se odnose na oblast prostornog planiranja, izrade urbanističkih planova, očuvanje životne sredine sa posebnim akcentom na valorizaciju nacionalnih parkova”, zaključeno je u saopštenju.

Podijeli: