CG i SAD – odnos stabilnog partnerstva

Ministar vanjskih poslova Crne Gore, Srđan Darmanović, ocijenio je da su odnosi naše zemlje i Sjedinjenih Američkih Država odnosi „stabilnog partnerstva“.

„To su odnosi stabilnog partnerstva, stabilne saradnje unutar NATO-a, bilateralni odnosi velikog razumijevanja i sličnih pogleda na svjetske probleme, bez obzira što se radi o dvije zemlje nejednake veličine i značaja. Ti odnosi su jednako dobri kao što su uvijeik i bili, a mi smo sasvim ubijeđeni da je član 5 Ugovora o NATO-u jednako čvrst kao što je bio i ranije“, rekao je Darmanović u intrervjuu Glasu Amerike.

Govoreći o pregovorima Srbije i Kosova, Darmanović je rekao da je Crna Gora oduvijek snažno podržavala dijalog Srbije i Kosova, ali da je naš stav da je, u vezi sa najavama promjene granica, bezbjednost i stabilnost regiona primarna.

„Šta može donijeti rješenje zasnovano na razmjeni teritorija – to je na Balkanu uvijek osjetljiv posao. To mora biti sa garancijama da će Balkan ostati stabilan. Ohrabrujemo da riješe odnose, ali da svi zajedno vodimo računa o nešto široj arhitekturi Zapadnob Balkana da ona ne bi bila poremećena“, rekao je Darmanović.

 

Podijeli: