Čestitke Đukanoviću nakon pobjede na predsjedničkim izborima

Vučić: Jačanje bilateralnih odnosa dvije zemlje

Prеdsеdnik Rеpublikе Srbijе Alеksandar Vučić uputio jе danas čеstitku novoizabranom prеdsеdniku Crnе Gorе Milu Đukanoviću.

“Primitе mojе čеstitkе povodom Vašе pobеdе na prеdsеdničkim izborima. Građani Crnе Gorе su pokazali da imaju povеrеnjе u Vašе političko iskustvo i državničku vеštinu.  Nadam sе da ćеtе svojim radom doprinеti da mir i stabilnost političkih prilika u rеgionu budu oslonac za svima prеko potrеban еkonomski naprеdak.  U očеkivanju dobrе saradnjе i jačanja bilatеralnih odnosa Srbijе i Crnе Gorе, žеlim Vam mnogo uspеha na odgovornoj dužnosti”, navodi sе u čеstitki prеdsеdnika Vučića.

Orban: Tješnja saradnja Mađarske i Crne Gore

Premijer Mađarske Viktor Orban pozvao je danas telefonom predsjednika Mila Đukanovića i najsrdačnije mu čestitao jučerašnju pobjedu na predsjedničkim izborima u prvom krugu. Predsjednik Đukanović je zahvalio premijeru Orbanu i čestitao mu nedavnu ubjedljivu pobjedu njegove partije na parlamentarnim izborima održanim u Mađarskoj.

Obostrano je izražena želja za nastavak kontakata i tješnju saradnju dvije zemlje, posebno u kontekstu evropskih aspiracija Crne Gore, što je od značaja za region u cjelini, kao i za Evropsku uniju.

Grabar-Kitarović: Hrvatska podržava Crnu Goru na putu ka EU

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović pozvala je danas predsjednika Đukanovića i najsrdačnije mu čestitala jučerašnju pobjedu na predsjedničkim izborima, i poželjela uspjeh u obavljanju te odgovorne dužnosti. Ona je istakla da će Hrvatska nastaviti da pruža podršku i pomoć Crnoj Gori u pregovaračkom procesu sa Evropskom unijom, kao što je to činila i do njenog stupanja u NATO.

Predsjednik Đukanović je zahvalio Hrvatskoj i predsjednici Grabar-Kitarović lično na afirmaciji Crne Gore i doprinosu za njen prijem u NATO, kao i očekivanja da se saradnja na tom planu nastavi i u procesu evropske integracije, što je od značaja i za regionalnu stabilnost.

Obostrano je izražena spremnost za unapređenje bilateralne saradnje, i za zajednički doprinos rješavanju preostalih pitanja u duhu politike dobrosusjedstva. Zajednički je konstatovano da nacionalne manjine imaju svoje posebno mjesto i ulogu u ukupnoj saradnji dvije zemlje.

Dodik: Radićemo na unapređenju dobrih odnosa sa Crnom Gorom

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je čestitku predsjedniku Milu Đukanoviću povodom pobjede na juče održanim predsjedničkim izborima, uz želju da se Crna Gora pod Đukanovićevim vođstvom nastavi razvijati kao demokratska i ekonomski prosperitetna zemlja, na dobrobit njenih građana.

“Vjerujem da ćemo nastaviti raditi na unapređenju dobrih odnosa Republike Srpske i Crne Gore, i rješavanju pitanja od zajedničkog interesa za naše građane”, navodi se u čestitki.

Utemeljivač Crnogorske državnosti

Pobjedu na predsjedničkim izborima Đukanoviću je čestitala zajednica Crnogoraca u Makedoniji.

“Sve čestitke za ubedjivu pobjedu u prvom krugu sa željom da novoizabrani Predjsednik – Utemeljivač Crnogorske državnosti Gospodin Milo Đukanović u mandatu koji slijedi ostvari sve svoje želje i planove kako na državničkom tako i na ličnom planu”, naveli su oni.

M.D.

Izvor:

Podijeli: