Biciklima do Beograda, pa nazad do Herceg Novog

Hercegnovski triatlonci, Stevan Lučić i Nikola Bijelović, koji su prošle sedmice biciklima stigli u Beograd, odlučili su da se na isti način vrate kući. Oni su u ponedjeljak rano ujutru krenuli iz glavnog grada Srbije auto putem do Kragujevca, gdje su prenoćili, priča za Radio Jadran Lučić.

– To je nekih 150 kilometara vožnje. Neplanski, jer smo mislili da idemo magistralnim putem, ali smo se iz više razloga odlučili za auto put. Iako nije dozvoljeno, išli smo svjesno na rizik. Stigli smo u večernjim časovima. Oko 19 časova smo bili u Kragujevcu i tu je bila prva pauza – navodi on.

Na auto put su izašli, jer su shvatili da će im magistralni put do Kragujevca, preko Topole uzeti mnogo vremena.

Drugog dana planirali su da voze do Raške ili Novog Pazara, ako uspiju dotle da stignu. Ali dan je kratak, pa su u Raškoj napravili drugu pauzu, odnosno prenoćili.

Nakon Raške preko Novog Pazara stigli su do Rožaja na prenoćište, odakle su jutros krenuli za Podgoricu.

Vremenske prilike im idu na ruku, jer nema padavina. Prije podne i predveče je hladno, ali tokom dana ih prati sunce.

– Svaki dan smo vozili po sat-dva po mraku. Ujutru je malo hladnije, naveče bude svježe. Otkako sam krenuo iz Herceg Novog svaki dan sam vozio u kratkim rukavima. Vrijeme je, s obzirom da je novembar, kao nacrtano – priča Lučić.

Danas im je plan da stignu do Podgorice na posljednje noćenje u ovoj avanturi, jer već sjutra biće, sa srećom, u Herceg Novom, nakon pređenih preko 1000 kilometara na biciklima.

Podijeli: