Agresivnije reklamirati domaće proizvode

Kampanja Kupujmo domaće predstavlja izuzetnu priliku za proizvođače, ali bi trebalo poraditi na agresivnijoj marketinškoj kampanji, kako bi se kod građana probudila svijest o potrebi konzumiranja domaćih proizvoda, ocijenila je direktorica cetinjske kompanije Mianja, Ivana Vujović.


“Ono na čemu treba u tom pravcu poraditi jeste agresivnija marketinška kampanja, kako bi se zaista kod građana probudila svijest o značaju i potrebi konzumiranja domaćih proizvoda, jer samo tako možemo obnavljati i jačati svoje kapacitete, snažiti povjerenje na relaciji proizvođač-krajnji potrošač, razvijati domaću privredu i ekonomiju”, rekla je Vujović.

Ona je za Glasnik Privredne komore (PKCG) navela i da bi država u tom dijelu trebalo aktivnije da se uključi i bude partner preduzećima u ostvarivanju jednog krajnje opšteg društvenog dobra.

Kompanija Mianja, koja se bavi proizvodnjom suhomesnatih proizvoda, dobila je prije pet godina znak Dobro iz Crne Gore.

“Kolektivni žig Dobro iz Crne Gore je svakako doprinio brendiranju svih poljoprivrednih proizvoda na nacionalnom nivou, samim tim i kad je konkretno riječ o paleti naših suhomesnatih proizvoda, na tržištu prepoznatljivih pod opštim komercijalnim nazivom Crnogorski specijaliteti”, kazala je Vujović.

Ona je rekla da razvojni put firme u kontinuitetu teče od 2002. godine, kada se proizvodni proces realizovao u jednom ograničenom prostoru.

“To jeste na neki način sputavalo samu dinamiku proizvodnje, ali smo od povraćaja svih prethodno uloženih sredstava iznova investirali u širenje kapaciteta, te predanim i odgovornim odnosom prema pozivu za koji smo se opredijelili jačali i u konačnom trasirali put ka ostvarenju naše misije koju opisuje moto – Što više kvalitetnih proizvoda to više zadovoljnih potrošača”, navela je Vujović.

Prema njenim riječima, sam tehnološki proces se realizuje u skladu sa najzahtjevnijim standardima koji se propisuju iz oblasti bezbjednosti hrane.

Podijeli: