Žabljak oborio prošlogodišnji rekord

Na Žabljaku oboren proslogodišnji rekord kada je riječ o ljetnjoj turističoj sezoni. Iako sezona još traje, na Durmitoru ovog vikenda boravi više turista nego ikada ranije u ovo doba godine, podaci su lokalne turističke organizacije.

Iako je još rano za sumiranje rezultata, sezona je i definitivno rekordna, ističu u lokalnoj turističkoj organizaciji. Rano, kažu, jer još uvijek je intenzivan priliku gostiju, posebno i zemalja Zapadne Evrope.

„U pitanju je dvocifren procentualni porast turista u odnosu na prethodnu godinu u svim mjesecima ljetnje turističke sezone. Dakle, govorimo o povećanju broja i gostiju i noćenja turista, kako u jedinicama privatnog smještaja, tako i u hotelskim smještajnim jedinicama“, kazala je Miljana Pješivac iz TO Žabljak.

U Nacionalnom parku posjeta je procentualno bolja za oko 25 odsto – 210.000 do sada je posjetilo ovaj turistički dragulj.

Prošlogodišnji rekord, kada je u pitanju splavarenje Tarom, odavno je premašen, a najbolje rezultate bilježe na Savinom kuku.

Prošlogodišnji rekord oboren i to po svim parametrima, a sezona još traje. Na Crnom jezeru sve vrvi od turista – najviše je stranih grupa, posebno iz zemalja Zapadne Evrope, a ima i iz okruženja, čak i domaćih, istina manje, a utisci su nepodijeljeni.

Ni u žabljački hotelima odavno nijesu bili zadovoljni sezonom.

Da su kapaciteti dozvoljavali, kažu mogla je sezona biti još bolja, a već je počela prodala za narednu sezonu.

I na Đurđevića Tari, u povratku sa Žabljaka, ekipa TVCG zabilježila je skoro nestvarne kadrove za ovo doba godine. Prepun most, gužva oko mosta, redovi za zip line, kao u špicu sezone.

Ništa ne ukazuje da je sezona na izmaku i trajeće to tako, kažu turistički poslenici, sve dok traje i lijepo vrijeme.

Krsto Čabarkapa, RTCG

Podijeli: