Tivatsko književno ljeto počinje u subotu, pogledajte program

Turističku ponudu najmlađeg bokeškog grada ove godine upotpuniće Gradska biblioteka Tivat koja (po prvi put samostalno) priprema zanimljiv književni program.

Tivatsko književno ljeto počinje u subotu, 2. jula i trajaće do 23. avgusta.

“Osmislili smo sedam programa, da budu zanimljivi – kako domaćoj čitalačkoj publici, tako i gostima koji ljetuju u našem gradu. Želja je da upotpunimo kulturnu ponudu grada, a ukupnu turističku ponudu podignemo na veći nivo” – kazala je direktorica ove ustanove, Vesna Barbić, naglasivši da su program usaglasili sa programima Centra za kulturu i Muzeji i galerije Tivat, da ne bi dolazilo do “preklapanja”.

Foto: ShareMontenegro

Prvi književni program će biti predstavljanje knjige Tivćanke Sanje Bauk „Životne priče“, a nakon toga će biti promovisano stvaralaštvo Enesa Halilovića, Uroša Petrovića, Anite Panić, Mihajla Pantića, Damira Karakaša i Slobodana Vladušića.

“Sedam veoma zanimljivih programa. Htjeli smo da predstavimo još nekoliko značajnih stvaralaca, ali zbog njihove zauzetosti, to smo ostavili za naredno ljeto. Uporedo sa ovim Tivatskim književnim ljetom mi nastavljamo ono što inače radimo. Naše rubrike, preporučivanje knjiga, knjige za poklon, Leksički vremeplov, objavljivanje naučnih radova o Tivtu. S jeseni će biti još dosta zanimljivih tribina. Već imamo u planu zanimljive goste iz različitih oblasti“ – kazao je glavni urednik izdanja, dr Miomir Abović.

Foto: ShareMontenegro

“Želim da čestitam direktorki i glavnom uredniku na dosadašnjem veoma kvalitetnom radu, koji su već sada učinili veoma vidljivom ovu ustanovu kulture. Kao plod tog kvalitetnog rada imamo sedam zanimljivih programa Tivatskog književnog ljeta. Time ćemo upotpuniti nadaleko poznatu kulturnu ponudu Tivta u onom segmentu gdje smo bili dijelom manjkavi. To je jedna kvalitetna promocija, ne samo kulturna nego i turisitčka” – izjavio je Goran Božović, potpredsjednik Opštine Tivat.

Božović dodaje da je Opština Tivat je za programske aktivnosti ove godine opredjelila 35 hiljada eura, a za Tivatsko kjiževno ljeto je opredjeljeno 15 hiljada eura, dodajući da očekuje da će naredne godine to biti značajno više.

 

Foto: ShareMontenegro

Borka Mršulja, sekretarka za drušvene djelatnosti Opštine Tivat istakla je da je Biblioteka najmlađa kulturna institucija, ali da je u proteklom periodu uspjela da kroz raznovrstan kulturni sadržaj, gradi svoj identitet i da bude prperoznata po svom djelovanju.

“Nadam se da će publika biti zadovoljna i da će uživati u tivatskom književnom ljetu. Ja bih pohvalila rad biblioteke koja se trudi i tokom cijele godine da ponudi kvalitetne programe“ zaključila je Mršulja.

Podijeli: