Rock&Recycle: Posjetioci Lake fest-a skupili 200.000 čaša

Posjetioci muzičkog festivala „Lake fest“ i ove godine pokazali su društveno-odgovornu stranu, pa su u sklopu akcije “Rock&Recycle” ove godine skupili oko 15.000 iskorišćenih plastičnih čaša.

Foto: Share Montenegro

U okviru ove kampanje koju Pivara „Trebjesa“ već deset godina organizuje na Lake Fest-u, prikupljeno je čak 200.000 plastičnih čaša.

Svi oni koji su bili dio trodnevnog muzičkog ugođaja imali su priliku da, i na festivalskom prostoru i u kampu, učestvuju u zanimljivim aktivacijama i da za prikupljenu ambalažu dobiju i simboličan poklon.

Foto: Share Montenegro

Pored solarne prese za limenke, veliku pažnju kampera izazvao je XO Magic Box modernizovana verzija popularne igrice „iks-oks“ – uređaj koji koristi prazne limenke za “obilježavanje” X i O polja. Igrajući ovu popularnu misaonu igru, kamperi su prikupili nekoliko stotina limenki koje su poslate na reciklažu.

Najveća vrijednost akcije ‘Rock&Recycle’ je što je za deset godina skrenula pažnju velikog broja ljudi na važnost očuvanja životne. Spoj muzike i zabave kroz društvene igre i aktivacije pravi je način da ih dodatno motivišemo da čuvaju predivnu prirodu koja ovaj festival čini dodatno vrijednim. Vjerujemo da su im ekološke navike postale i dio svakodnevice“, kazala je Natalija Đordan, menadžer korporativnih komunikacija Pivare.

Foto: Share Montenegro

Na Lake fest-u i ove godine organizovana je kampanja „Kad pijem ne vozim“. Pivara „Trebjesa“ subvencionisala je dio cijene karata za autobuski prevoz i tako omogućila svima uživanje u muzici i bezbjedan povratak kući.

Podijeli: