Promotivni video NP Prokletije

Centar za zaštitu i proučavanje ptica objavio je promotivni video o Nacionalnom parku Prokletije, sa željom da prenese atmosferu i doživljaj njegovih krševitih pejzaža i divlje prirode.

Kako ističu u ovoj NVO, zbog karaterističnih oštrih i teško pristupačnih vrhova Prokletije su dobile naziv koji asocira na surovost ovog planskog masiva. Međutim, vizuelni utisak koji se stiče pri prvom susretu sa Prokletijama veoma brzo promjeni spoznaja o prirodnim ljepotama ovog područja, prelijepim jezerima, pašnjacima i šumama.

„Granični položaj Prokletija i relativno slaba saobraćajna povezanost sa okolnim mjestima učinile su da su ova planina još uvijek bude vrlo interesantan i neisrpan izvor istraživanja netaknute prirode naročito primamljiv ljubiteljima prirode, planinarima i alpinistima, ljudima avanturističkog duha. Promotivni video izrađen je u okviru prekograničnog projekta ‘Razvoj ekoturizma na Balkansim Alpima’, koji ima za cilj održivi razvoj prekogranične regije kroz zajedničke turističke potencijale zasnovane na prirodnom i kulturnom nasleđu“, ističu u saopštenju.

Podijeli: