Budvane i njihove goste tokom prvom vikenda juna, u gradu prepoznatom kao „metropola crnogorskog turizma“, očekuje pravi muzički spektakl, u organizaciji Turističke organizacije opštine Budva i Opštine Budva.

Na glamuroznoj bini, uz savršeni zvuk i najmodernije svjetlosne efekte smjenjivaće se zvuci klasičnih i modernih kompozicija, operske arije i izvorne pjesme, u aranžmanima i izvođenjima koje budvanska publika još nije imala priliku da čuje.

Foto: ShareMontenegro
Otvaranje sezone 3. juna

“Program Ceremonije otvaranja sezone će početi u petak, 3. juna u 21 sat kada će nastupiti perspektivni engleski pjevač i kantautor – Tom Odell, a potom će mlade čelistkinje sastava „Sky Cellos“ izvesti neobičan repertoar počevši od poznatih filmskih tema, pa do Celine Dion i Metallica-e. U okviru iste večeri koncert će održati i Nevena Božović, koja će, osim svojih pjesama, publici još jednom pokazati kako lagano prihvata izazove i drugih muzičkih žanrova” – navodi se u saopštenju TO Budva.

Nakon ponoći će uslijediti „Medley performans“ – scensko-muzički program u kojem će pijanistkinja Mina Krajnović, maestro na harmonici Petar Marić, Amerikanka Tomisha Monae Kuzmić i operski pjevači Marija Nešić i Mattia Zanatta pokazati svoje zavidno instrumentalno i pjevačko umjeće u modernom igrokazu kroz djela Satie-a i Mozzart-a, ali i Adele, Robbie Williams-a ili Queen-a.

 

4. juna – neponovljivi muzički doživljaj maestra Bojana Suđića

Naredne večeri, u subotu, 4. juna od 21 sat i 30 minuta nastupiće maestro Bojan Suđić sa festivalskim orkestrom „Virtuozi“ i solistima – Sofijom Petrović, Majom Bogdanović, Dejanom Jovanovićem i Remusom Alazaroae. „Plovidba“ će započeti valcerom, nastaviti filmskim temama i evergreen hitovima, pa sve do klasika, ruskih romansi i izvornih pjesama.

“Svi koji su nekada prisustvovali koncertima pod dirigentskim palicama Bojana Suđića znaće da je u pitanju neponovljivi muzički doživljaj. Neobičan scensko-muzički program „Medley performance“ očekuje publiku i druge večeri od 23 sata i 30 minuta na bini ispred Starog grada” – ističu iz TO Budva.

Na tvrđavi Mogren nastupi DJ-a

U 1 sat nakon ponoći obe večeri, na možda najljepšoj lokaciji u Budvi – tvrđavi Mogren, nastupe će održati DJ Erick Kasell, u petak 3. juna, dok će u subotu nastupiti svjetski poznati američki DJ i producent Roger Sanchez, zajedno sa DJ-evima Pookie i Vladimirom Aćićem.

Gala večere 

Tokom obije večeri Ceremonije otvaranja sezone Skymusic korporacija, producenti događaja, organizovaće i gala večere za zainteresovane posjetioce koji žele čitavom događaju da dodaju i notu gastronomskih uživanja.

Rezervacije ovih posebnih ponuda je moguće izvršiti putem Season Opening Ceremony sajta.