Održan 24. tradicionalni festival Vina i Ukljeve

„Imajući u vidu da je pandemija virusa Covid 19 onemogućila organizaciju festivala na kakav smo navikli, MZ Crmnica, Opština Bar i TO Bar ipak nijesu odustali od organizacije na način što je omogućen takmičarski dio te tako, ove godine nije prekinuta tradicija održavanja ovog važnog i prepoznatljivog festivala“, navodi se u saopštenju.

Nagrade su dodijeljene u kategorijama za najbolji mladi vinograd kao i za najbolje vino.

Predsjednik MZ Crmnica i Organizacionog odbora Festivala, Tomo Ukšanović iskazao je zadovoljstvo što se kontinuitet ove manifestacije ipak uspio održati i istakao da su ovog puta učestvovala samo registrovana poljoprivredna gazdinstva.

Festival je otvorio predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević koji je čestitao svim učesnicima festivala koji su svojim posvećenim radom došli do nagrada i na taj način potvrdili kvalitet svojih proizvoda.

„Vina su bodovana na način da su ona ocijenjena od 80 do 84,99 dobila srebrnu medalju, dok su vina sa bodovima od 85 do 89,99 dobila zlatnu medalju. Ukupno je učestvovalo 17 izlagača a prema riječima komisije, nijanse su odlučivale“, navodi se u saopštenju.

Turistička organizacija Bar, nadajući se svršetku pandemije Covid 19, ohrabruje buduće zainteresovane da učestvuju u festivalima koji predstoje u želji da se njeguju tradicionalne vrijednosti koje baštini naša opština.

Podijeli: