Eko park Blace – uređena oaza Nikšića

Povodom obilježavanja 5. juna, Svjetskog dana zaštite životne sredine, zaposleni Pivare „Trebjesa“ i članovi Društva mladih ekologa Nikšića organizovali su akciju uređenja Eko parka Blace.

U okviru akcije uređenja popravljen je i dodatno zaštićen mobilijar parka, a uređene su i zelene površine.

Podsjetimo, izletište Blace je obnovljeno 2015. u sklopu projekta ove NVO, koji je tada pobijedio na godišnjem konkursu Pivare „Trebjesa“ za nevladine organizacije koje se primarno bave zaštitom životne sredine.Sedam godina kasnije, od zaboravljenog izletišta Eko park Blace postao je jedinstvena oaza u kojoj veliki broj Nikšićana uživa.

Eko park Blace je primjer kako dobre priče traju i imaju konkretnu vrijednost za građane. Ova ‘pluća grada’ nas podsjećaju koliko nam je svaki komad prirode nemjerljivo vrijedan. Društvo mladih ekologa i naši zaposleni su kroz druženje i zabavu napravili sjajan posao i pripremili eko park za posjetioce. Pivara ‘Trebjesa’ nastavlja da pokreće zelene priče i van Nikšića kroz platformu Nikšićko Green u okviru koje saniramo odabrane ekološke lokacije širom Crne Gore“, poručila je Natalija Đordan, menadžer korporativnih poslova u Pivari „Trebjesa“.

Iz Društva mladih ekologa Nikšića poručuju da je ovogodišnji Svjetski dan zaštite životne sredine bio dobra prilika da zajedničkim snagama oplemene prostor Eko parka Blace.

Tamo gdje smo zajedničkim snagama i vizionarski počeli 2015. ponovo smo se okupili ovog 5. juna. Prije sedam godina je to bila zapuštena lokacija kojoj smo uz finansijsku pomoć Pivare ‘Trebjesa’ udahnuli novi sjaj. Znali smo da radimo ispravnu stvar i da će projekat biti vrijedan pažnje građana, ali ne i u kolikoj mjeri. Sada je to popularno izletište, ne samo za Nikšić, nego i šire. Ovaj važan datum iskoristili smo da park dodatno očistimo i oplemenimo mobilijarom od prirodnih materijala za opšte dobro zajednice“, zaključio je Miodrag Karadžić, iz Društva mladih ekologa Nikšić.

Podijeli: