Dizdarica sve popularnija među turistima koji žele aktivni odmor

Opština Herceg Novi i Turistička organizacija grada, ovog ljeta su otišle korak naprijed pa su u turističku ponudu, u okviru aktivnog odmora, uvrstile i letjenje u tandemu sa paraglajderom.

Za to je bilo potrebno angažovati adekvatni i stručni tim koji je TO pronašla u Paraglajding klubu Adriafly iz Herceg Novog. Kako su saopštili iz TO Herceg Novi, broj turista koji su iskoristili priliku da uživaju u ljepotama dijela Bokokotorskog zaliva iz vazduha, opravdao je ideju i njenu realizaciju.

Poletište Dizdarica se nalazi na oko 900 metara iznad nivoa mora i jedino je registrovano poletište za paraglajderiste na obali Jadranskog mora. Dozvolu za obavljanje ove djelatnosti ima kako od opštine, tako i od Agencije civilnog vazduhoplovstva. Prije nego otpočnu letačke aktivnosti, rukovodilac poletišta i APPI instruktor Dušan Stevović, obavijesti kontrolni toranj o planiranim aktivnostima, čime praktično obezbijedi predviđeni vazdušni prostor odobren od Agencije.

Sve dok traju letačke aktivnosti, mogućnost da neko naruši taj prostor i time ugrozi bezbjednost paraglajderista je svedena na minimum. Nakon oko 30 minuta letjenja, putnik sa licenciranim tandem pilotom sleti u Zeleniku, gdje je takođe registrovano sletište. Kako ističu iz PGK Adriafly, bezbjednost je na prvom mjestu.

Menadžer za razvoj i diversifikaciju turističkog proizvoda u TO Herceg Novi Dalibor Vuković čestitao je partnerima u ovom projektu, paraglajding klubu Adriafly, na uspješnoj sezoni i na svim zajednički sprovedenim aktivnostima.

“Zadovoljstvo nam je što naš grad raspolaže novim oblikom ponude, koji znatno dopunjuje već postojeću ponudu aktivnog turizma. Posebno nas raduje i to što se bezbjednost i doživljaj gosta stavila ispred profita, te samim tim se i klub Adriafly pozicionirao kao vodeći klub u Crnoj Gori. TO Herceg Novi će i dalje biti spremna da podrži Adriafly u cilju unapređenja i obogaćivanja turističke ponude grada jer to je želja i ambicija svih nas”, istakao je Vuković.

Sekretar PGK Adriafly Dušan Stevović je kazao da je njihov primarni fokus bio na bezbjednosti, a zatim na doživljaju slobodnog letenja.

“Sve se odvijalo polako, sa osmjehom i u granicama bezbjednog uživanja. Tako planiramo i da nastavmo. Sve što radimo je po uzoru na visoki nivo postignuća naših cijenjenih APPI kolega iz turistički razvijenih sredina, uz stalnu konsultaciju sa domaćim vazduhoplovnim vlastima”, rekao je.

To je, kaže, dalo očekivane rezultate.

“Broj posjeta stranih pilota i turista na letilištu se mnogostruko povećao, a shodno tome i naš dosadašnji način rada se pomjerio na veći i odgovorniji nivo”, kazao je Stevović i istakao da članovi kluba neće stati jer žele da, osim toga što osvajaju nebeske visine, dodatno unaprijede turističku ponudu “grada od skalina”, te u narednoj godini planiraju da realizuju projekat vidikovca “Adriafly”.

Podijeli: