Biogradska gora bilježi rekorde: Očekujemo da broj posjetilaca premaši 50.000

Turistička sezona u Nacionalnom parku Biogradska gora je više nego dobra, pa očekuju da ova godina premaši broj od 50.000 posjetilaca.

Kako je kazao direktor ovog NP Saša Jeknić, ova godina će biti rekordna, iako im je 2017. godina bila najbolja u zadnjih 20 godina.

“Za mali prostor kao sto je ovaj Nacionalni park, svakako, morate se složiti da je to velika brojka posjećenosti, i to je nešto čime se ne vodimo. Nijesmo ti koji trče za povećanjem broja gostiju u ovom zastićenom području, već nasuprot tome, da ti gosti koji dolaze kod nas, prije svega, odu zadovoljni”, dodao je on.

Cijena ulaznice u NP je tri eura, a kako kaže Jeknić cjenovna politika im se nije mijenjala u zadnjih par godina. Osim toga, od ove godine , za sve ljubitelje pecanja uvedena je Fly Fishing zona, u dužini od skoro tri kilometra.

“Pored onih koji vole da pecaju imamo i Biogradsko jezero, a tu je i vožnja čamcima, kajacima i iznajmljivanje bicikala. Sa radom, prije petnaestak dana je počeo i restoran Biogradsko jezero, jedina važna karika i dosadašnji limitirajuci faktor i samog povećanja broja gostiju u Biogradskoj gori. Sa radom restorana dolazi do povećanja broja gostiju u našim bungalovima”, istakao je Jeknić.

Jeknić je najavio da će uskoro i izmjestiti parking prostora sa ovog područja.

“Složićete se da jedna od poslednjih prašuma u Evropi ne zaslužuje ovakav način parkiranja na njenom prostoru. Tako da će kroz godinu ili dvije dana, kada projekat kompletno zaživi i dobije na snazi, parking prostor biti izmješten na relaciji Kraljevo kolo”, dodao je on.

Podijeli: