Bajkerova mapa: Počelo emitovanje prvog putopisnog serijala na dva točka

Bajkerova mapa – autorski projekat moto blogera Zlatka Vujovića, koji stoji iza YouTube kanala “MotoristaMNE”, počeo je zvanično sa emitovanjem na TV Prva.

Svake subote od 9h, gledaoci će uživati u prvom putopisnom serijalu namijenjenom ljubiteljima motocikala i moto-(avan)tura, kamperima, turistima i svima onima koji žele da uživaju u prirodnim ljepotama i aktivnom odmoru.

Putopisni serijal obuhvata deset epizoda, nastalih tokom petodnevne moto-ture kroz Crnu Goru u pet nacionalnih parkova i na više od 20 lokacija. U prethodne tri epizode mapirane su zanimljive lokacije: Tvrđava Mogren, Buljarica, Stari Bar, Virpazar, Ada Bojana i Šasko jezero.

Foto: ShareMontenegro

Vujović se prisjeća kako je sve počelo kao hobi, da bi uz otkrivanje impresivnih crnogorskih predjela, nastao YouTube kanal, ali ideje i dalje naviru.

”Sve je počelo kao hobi – kroz uživanje u vožnji i otkrivanje nevjerovatnih predjela fascinantne ljepote koje naša zemlja posjeduje, a koje teško možete da primijetite iz automobila. U želji da te svoje utiske i otkrića podijelim sa što većim brojem ljudi, prije dvije godine sam pokrenuo YouTube blog MotoristaMNE kroz koji promovišemo moto kulturu kao stil života. Potencijalnim turistima, ali i našim ljudima predstavljamo atraktivne i neotkrivene destinacije u Crnoj Gori, edukujemo ih, s ciljem unapređivanja saobraćajne kulture i najvažnije – uživamo u vožnji!” – kazao je on.

Foto: ShareMontenegro

Iako je mnogima nezamislivo, Vladimir Bastać ističe da motor nudi posebnu slobodu – uživanje i istraživanje.

”Čovjek se zaljubi u motociklizam čim prvi put sjedne na motor. Osjećaj slobode i zaustavljanja u prirodi, a koji nude putovanja motorom, teško se mogu uporediti s bilo čim drugim. Motorom se ne juri od tačaka A do tačaka B, već služi za uživanje na sporijim putevima koji nude predivne pejzaže i stvaramo nezaboravna iskustva” – otkriva jedan od autora serijala, Cetinjanin Vladimir Bastać.

Moto dvojac s Cetinja, Zlatko Vujović i Vladimir Bastać, došao je tako na ideju koja će biti korisna i edukativna – da uz produkciju video serijala kreiraju i prvu mapu s ucrtanim rutama atraktivnim za vožnju, a koja je namijenjena motociklistima, biciklistima, kamperima i svima koji žele da uživaju u savršenoj prirodi i aktivnom odmoru. Dio produkcijskog tima ovog putopisnog serijala čine i scenaristkinja i producentkinja Sandra Vujović i reditelj Vuk Marković.

Pored promocije turističke ponude, jedan od najvažnijih ciljeva ovog projekta je mapiranje atraktivnih staza, destinacija, kampova i biker friendly lokacija/objekata u Crnoj Gori.

“U putopisnoj moto-turi, zadajemo sebi zadatak da u pet dana obiđemo i mapiramo pet nacionalnih parkova i prezentujemo ih kao atraktivne turističke destinacije. Prvi serijal će imati 10 epizoda u trajanju do 20 minuta. Upravo dvadesedak minuta je dovoljno da čovjek, opijen ljepotama Crne Gore, odluči da je dublje istraži” – ističu autori.

Foto: ShareMontenegro

Za sve motocikliste, ekipa ovog projekta radi na interesantnom rješenju – moto-mapi. Da bi sve ovo postigli, podsjeća Bastać, nije dovoljno samo sjesti na motor, potrebna je sva propratna zaštitna oprema i podrška kako bliskih ljudi, tako i institucija.

”Motociklizam je uzbudljiv i atraktivan hobi, ali uz njega ide i ogromna doza ozbiljnosti i odgovornosti. Pored odgovornog ponašanja u saobraćaju, neophodno je imati i adekvatnu opremu koja vozače čini bezbjednim tokom vožnje. Dio naše opreme obezbijedio je Magnus Moto, kome se ovim putem zahvaljujemo. Serijal je pokrenut uz generalno sponzorstvo kompanije Jugopetrol AD i njihovog brenda Eko, kao i uz značajnu podršku Turističke organizacije Podgorice, koji su prepoznali veličinu i značaj našeg projekta za promociju ovog posebnog vida turističke ponude naše zemlje. Pored njih, zahvalnost dugujemo i brojnim prijateljima bez kojih naša avantura ne bi bila moguća” – zaključio je Vujović i najavio da je u pripremi novi serijal sa novom temom i novom rutom.

Podijeli: