Avanturisti – Crna Gora je sve što vam treba!

Iako 2020. nećemo pamtiti po putovanjima, oni “svjetski putnici” pronašli su način da i u ovoj godini ipak otkriju neku novu zemlju i ponesu sa sobom brojne uspomene.

Peter Toth, fotograf i pasionari zaljubljenik u putovanja iz Mađarske, ovog ljeta posjetio je Crnu Goru i zabilježio nevjerovatne kadrove kako sa juga, tako i sa sjevera naše zemlje. Inspirisan prelijepim gradovima sve je spakovao u jedan video simboličnog naziva – Lost Compass, Montenegro.

Kroz video uspio je da prikaže Prokletije, Rijeku Crnojevića, Durmitor, Crno jezero, Most na Đurđevića Tari, pogled na Boku s Lovćena i kotorske serpentine, te stari grad Kotor, Perast, manastir Ostrog, Ulcinj, budvansko ostrvo Školj…

U otkrivanju Crne Gore društvo mu je pravila njegova djevojka, a on je u razgovoru za Share Montenegro otkrio šta je to najviše ostavilo utisak na njih. Kaže da im je ovo bio prvi susret sa Crnom Gorom.

“Proveli smo dvije nedjelje putujući kroz vašu zemlju sa našim kamperom. Imate toliko mogućnosti za avanturiste poput nas. Divlji planinski lanci i kanjoni, a onda savršene plaže i drevne gradovi. Toliko smo uživali u svakom dijelu Crne Gore”, kaže Peter.

A koji su gradovi ipak ostavili najljepši utisak?

“To je definitivno savršeni mali grad Perast kao i spektakularni Kotor sa nevjerovatnim pogledom na Kotorski zaliv. A onda i fantastični Ulcinj koji je bio potpuno iznenađenje”, kaže ovaj svjetski putnik.

Da je turistički vodič, turistima bi preporučio pet lokacija koje moraju vidjeti kada dođu u Crnu Goru.

“To su Nacionalni park Prokletije, Kotor i Bokokotorski zaliv, Skadarsko jezero, Nacionalni park Durmitor. Manastir Ostrog”, navodi on.

Za kraj razgovora dali smo mu još jedan zadatak – kako bi kroz jednu rečenicu ubijedio svoje prijatelje da Crna Gora mora da se nađe na njihovoj bucket listi putovanja.

“Ako želite planinariti zadivljujućim planinama, proći kroz nevjerovatne kanjone, a zatim, u samo jednom danu, se spustiti na potpuno divlju i netaknutu plažu – Crna Gora je sve što trebate!”

Baš tako bismo i mi opisali našu zemlju!

Podijeli: