Trijumf Crne Gore: Dva gola “sokola” u prijateljskom meču sa BiH

Kadetska fudbalska reprezentacija Crne Gore savladala je Bosnu i Hercegovinu sa 2:0 u prijateljskom duelu ovih selekcija.

Uprkos jakom vjetru, izabranici Slobodana Draškovića pružili su dobru partiju koju su krunisali sa dva gola.

– Veoma tvrda utakmica, koju su obje ekipe odigrale kao da se dobijaju bodovi. Viđena je velika borba, ne i previse ljepote u igri, dobrim dijelom i zbog jakog vjetra. Mislim da se vidjelo da smo napredovali na planu fizičke spreme. Uz to, dobro je pobjeđivati zbog samopouzdanja, istakao je selektor Drašković.

,,Sokoli” su bolje otvorili meč na Starom aerodromu, pa je već u 13. minutu Lazar Mijović, nakon ukradene lopte i stvorenog prostora za šut, blokiran u dobroj poziciji sa 17-18 metara. Petnaestak minuta kasnije iz slične pozicije Jovan Dašić je plasirao loptu, ali je bio neprecizan.

Gosti su najbolju priliku imali u 37. minutu, kada je golman ,,sokola” Nikola Ivezić odbranio pokušaj Ivana Grgića sa nekoliko metara.

Nakon tridesetak sekundi igre u nastavku, Crna Gora je došla do vođstva. U prvom dodiru sa loptom, Marko Vujačić je postigao gol sa dvadesetak metara iskosa.

To je bio početak još bolje igre domaćih, koji su do drugog gola došli u 73. minutu. Vujačić je izveo prekid sa desne strane, nakon čega je lopta zakačila Mustafu Traka i završila u mreži Bosne i Hercegovine.

Drugi prijateljski meč današnjih rivala igra se 27. februara od 11 časova na Trening kampu FSCG.

CRNA GORA – BOSNA I HERCEGOVINA 2:0

Strijelci
1:0 – Vujačić 46’, 2:0 – Trako (ag) 73’

Crna Gora: Nikola Ivezić, Milan Radović (od 77. Todor Šekularac), Ognjen Đinović (od 46. Milun Joković), Nemanja Božović, Nikola Vukotić (od 73. Viktor Roganović), Elvin Marisenović (od 46. Dušan Vuković), Jovan Dašić (od 77. Jasmin Babačić), Damjan Mugoša (od 46. Marko Vujačić), Lazar Mijović (od 73. Filip Tmušić), Aleksa Ćetković (od 46. Ognjen Bakić), Sava Milić (od 46. Eldin Rastoder).

Bosna i Hercegovina: Muhamed Šahinović, Luka Brandić (od 52. Salih Viteškić), Filip Račić (od 72. Obren Kljajić), Mustafa Trako, Mustafa Šukilović, Faruk Hadžić (od 36. Dominik Peštić), Enver Kulašin (od 72. Dženit Hajdarević), Dejan Popara (od 72. Dženan Čerimagić), Denis Alijagić, Ivan Grgić (od 74. Petar Šetka), Eldar Mulaosmanović (od 46. Dino Okanović).

Podijeli: